Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 1. november 2004 kl 21.30 Det svakeste ledd

Alle mot alle

28 år gamle Cathrine Torkildsen representerer Haugesund. (Foto: Ole Kaland, NRK)
28 år gamle Cathrine Torkildsen representerer Haugesund. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Åtte nye deltagere skal teste kunnskapsnivå, snarrådighet og selvtillit. Muligheten for å vinne 250 000 kroner frister, men bare én av dem vil stå igjen som vinner. De syv andre må returnere tomhendte.

Som kjent er Det svakeste ledd en spørrekonkurranse der man må klare seg selv og stole på egne kunnskaper og snarrådighet. Man får ingen hjelp fra publikum, det er ingen å alliere seg med og ingen trøst eller vennskapelige hint fra programleder. Den eneste trøsten man får, er at all æren og alle pengene tilfaller den som er igjen til slutt.

De som håper å vinne i kveld, er Elisabeth Langøy Isaksen (29) fra Bergen, Rune Hekkelstrand (23) og Bjørn Fougner (51) fra Trondheim, Catrine Torkildsen (28) fra Haugesund, Vibeke Stang Lingås (35) og Erik Solbakken (19) fra Oslo, Judith Margrete Thorsen (48) fra Halden og Olav Sørensen (57) fra Bryne.

Om serien
I Det svakeste ledd konkurrerer åtte deltagere om å vinne penger. Konkurransen er delt inn i runder, og etter hver runde stemmer deltagerne over hvem de mener er det svakeste ledd. Personen som får flest stemmer må forlate konkurransen. Til slutt er det to igjen i en finale. Vinneren får alle pengene de har klart å samle, taperne ingenting.

Deltagerne må selvsagt kunne svare på vanskelige spørsmål, håndtere tidspress og krav om prestasjoner fra de man spiller sammen med. Men i tillegg bør de være forberedt på svært direkte evalueringer av innsatsen.

- Det er utrolig at så mange nordmenn frivillig melder seg på til en omgang verbal juling, sier programleder Anne Grosvold.


Produsert av NRK Underholdning (2004)
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Åse Marie Bendiksen
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79,
Vises også i Nett-TV.