Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 13. august 2008 kl 21.30 Film: Trusselen

Lojalitet på livet løs

Inger (Maria Bonnevie) og Lasse (Shanti Roney). (Foto: Cinema Art och Breidablick Film)
Inger (Maria Bonnevie) og Lasse (Shanti Roney). (Foto: Cinema Art och Breidablick Film)
Den ansvarlige programmereren på flybasen i Vidsel i Norrbotten, Lasse Brudell, får et problem når internasjonale agenter vil ha tak i det svenske topphemmelige forsvarssystemet. De går ikke av veien for å kidnappe familien hans.

På flybasen jobber også major Haglund, en desillusjonert og tøff krigsveteran. Deres veier krysses når Haglund blir innkalt for å kvalitetsikre sikkerhetsrutinene i forbindelse med en demonstrasjon av forsvarssystemet Gripen for utenlandske intressenter. Den ettertraktede mykvaren er hard valuta i det internasjonale maktspillet og må beskyttes.

Fremmede agenter kidnapper Lasses sønn for å få tak i det topphemmelige forsvarssystemet. Plutselig står mange milliarder på spill, og Lasse befinner seg i en marerittlignende situasjon. Det virker som major Haglund er hans eneste redning. Motvillig begynner de å samarbeide, men det er ikke bare ulikheter i temperament og personlighet som skjærer seg. Haglund begynner også å mistenke Lasse Brudell for høyforræderi.

Lasse blir tvunget til å velge mellom å bli spion og forråde sitt land, eller forbli lojal og ofre sin familie.

Om filmen
Filmen gir et innblikk i en lukket og skremmende verden. En verden der Sverige er et av fem land som bygger militære stridsfly. En verden der utviklingen av hvert fly koster tusentalls millioner dollar, og der Sverige, ved siden av stormaktene, er en svært liten brikke i et stort spill.

"Trusselen" handler om det lille mennesket som plutselig havner midt i et mareritt av militære hemmeligheter og prestisje.

Filmen er sendt tidligere.

Svensk action fra 2004
Originaltittel: "Hotet"
Med Shanti Roney (Lasse), Stefan Sauk (Haglund), Maria Bonnevie (Inger) og Göran Ragnerstam (major Lundgren)
Regi: Kjell Sundvall
Pressekontakt: Hans T. Wiig, tlf: 23 04 96 23 / 930 96 112
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900