Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. juni 1999 kl 19.00 Sunnivas Kassa blanka

Sunnivas Kassa blanka (ttv)


NRK1 søndag 27. juni kl 19.00
Sunnivas Kassa Blanka

Misjonær på fotballbanen

Vålerengas daglige leder, Anders Krystad, er gjest hos presten Sunniva Gylver i ukens utgave av Kassa Blanka. De to snakker om gudstro og livsvalg i et språk som ikke nødvendigvis er dagligdags kost i Kirken.
- Jeg var antageligvis ikke den eneste som ble overrasket da Anders Krystad ble medlem av Verdikommisjonen. Han har et image som man ikke nødvendigvis forbinder med interesse for livets store spørsmål, medgir Sunniva Gylver.
Likevel er hun svært fornøyd over å ha ham som gjest:
- Det er veldig viktig at de store spørsmålene blir folkeliggjort, at de ikke bare reserveres for grublerne blant oss, sier hun.
Idrettslederen i Vålerenga fotballklubb får ett minutt på Kassa Blanka til å komme med en programerklæring, etterfulgt av en piknik og en prat.
Før Anders Krystad ble leder i VIF, var han leder for den såkalte VIF-klanen. Som talsmann for mer eller mindre beryktede supportere ble han stående i mediestormen. I dag er han blant annet stolt av at fotballklubben har tatt et standpunkt mot rasisme.
Selv om han ikke regner seg som religiøs, verdsetter han den rollen kirken har spilt på Vålerenga, såvel i fotballmiljøet som i lokalmiljøet.
- Anders har en misjonerende glød når han snakker. Han ville ha blitt en god prest, sukker Sunniva Gylver, som aldri har vært på fotballkamp.

Om serien
Programtittelen henspiller på programmets rekvisitt, nemlig en hvitmalt kasse. Med Speakers\' Corner som parallell skal den inviterte gjesten stå på kassa og komme med en utfordring som samtalen kan gripe fatt i.
- Vi har invitert gjester med svært ulik bakgrunn, både når det gjelder yrke og livssyn. Dette skal ikke være portrettintervju, men en likeverdig samtale med reflekterte mennesker omkring spørsmål som jeg håper vil interessere mange nordmenn.

NRK1 søndag kl 19.00

Bilde
Vålerengas daglige leder Anders Krystad, er gjest hos presten Sunniva Gylver. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert religiøst program
Prosjektleder: Egil Stray Nordberg, tlf. 23 04 82 51/926 23848
egil.stray.nordberg@nrk.no
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53