Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 28. september 2004 kl 19.55 Myter

Håndverkeren - upålitelig og dyr?

Hilde Asbjørnsen, Tore Skoglund og Lene Kongsvik Johansen tar for seg mytene om håndverken denne gangen (Foto: Frank Ludvigsen)
Hilde Asbjørnsen, Tore Skoglund og Lene Kongsvik Johansen tar for seg mytene om håndverken denne gangen (Foto: Frank Ludvigsen)
De er upålitelig og altfor dyre. De holder aldri avtaler, men er husmorens hemmelige drøm. Myten om snekkeren og rørleggeren lever i beste velgående, men er den sann? Tore Skoglund spør i kveldens utgave av "Myter", og håper på svar fra håndverkere.

Kveldens gjester er snekker Odd-Rune Hansen, elektriker Knut Valle og vaktmester Ståle Pettersen. Disse møter journalist og komiker Anders Tangen. Han betegner seg selv som en praktisk idiot, og har gjennom sin nullkompetanse om listverk og laminat studert håndverkeren. Tangen er genuint interessert i å studere ulike sosiale grupper, og har reist rundt med foredraget "Når sant skal sies", om hvordan forskjellige yrkesgrupper oppfattes.

I tillegg deltar Ingrid Evertsen med sine erfaringer fra sammenstøt med diverse eksemplarer av arten. – Det er ingen av disse du kan snakke til når de er på jobb, for det koster 750 kroner timen. Du snakker kun med dem på fritiden, ellers går du fort til inkasso, sier hun.

Kabaretgruppen Asbjørnsen & Joh kommenterer mytene på sin spesielle måte. I kveld synger de om husmoren som sitter klar i sin neglisjé og venter på rørleggeren.

Om serien
Etter vinterens suksess med "Myter" om de forskjellige landsdelene, er nå Tore Skoglund tilbake med ny serie. Denne gangen er det mytene om yrkesgrupper som blir belyst på en humoristisk og uhøytidelig måte. Felles for gruppene som er valgt ut, er at de er yrker vi er avhengige av. En "ekspert" på folketypen vil også være til stede i hvert program.

Ordet "myte" kommer fra det greske "mythos", og betyr muntlig fortelling. En myte er en folkelig oppfatning om typiske karaktertrekk hos en bestemt gruppe. Det finnes mange myter, de er gamle og de kan være usanne.

Egenprodusert underholdning fra Program riks, Tromsø
Programleder: Tore Skoglund, tlf: 91 30 11 47
Prosjektleder: Beate Hårstad Jensen, tlf: 77 66 12 07
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78