Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 16. november 2006 kl 22.30 Norsk humor: Thomas Giertsen

Tilbakelent komiker

Thomas Giertsen forteller om karrieren sin. Foto: Feelgood A/S
Thomas Giertsen forteller om karrieren sin. Foto: Feelgood A/S
Thomas Giertsen er en av Norges mest profilerte komikere og en vellykket tv-produsent og regissør. Han virker som en som liker å ha full kontroll, men avslører at han trives best med improvisasjon.

Godt tilbakelent i sofaen møter vi en åpenhjertig Thomas Giertsen som forteller om karrieren sin fra starten som stand up-komiker og til hovedrollen og skuespillerdebuten i filmen "Kvinnen i mitt liv".

- Jeg husker jeg var på stand up-turné, og hadde skrevet mitt eget første stand up-sett på 20 minutter. Jeg husker jeg var så jævlig nervøs, at jeg satt der og tenkte: "Hvorfor i all verden gidder jeg dette her"? Men etterpå syntes jeg det var helt fantastisk, og da tenkte jeg at jeg skal gjøre det et par ganger til, sier Giertsen.

Etter hvert ble det nærmest slik at Giertsen syntes det ble kjedelig å gjøre planlagt stoff i stand up-showene sine. Det som skjedde der og da i samspill med publikum ble mye morsommere.

Giertsen forteller om opplevelsen av å lage direktesendt tv der man ikke kan redigere bort flauser, og om da han fikk tilbudet om å lage film og takket ja selv om fornuften sa nei.

Om serien
Humor er en sentral del av vår populærkultur og "god" og "dårlig" humor er stadig gjenstand for oppmerksomhet i media. Norske komikere uttaler seg sjelden om faget sitt – noen gjør det aldri.

I serien "Norsk humor" har journalist Joachim Førsund intervjuet ni norske komikere og fått dem til å fortelle om jobben sin. Praten er løs og uformell og foregår gjerne hjemme på kjøkkenet til komikerne, eller i hagen. De deler sine tanker om humor og gir oss et morsomt tilbakeblikk på forskjellige perioder i karrieren sin. Hvordan ble en spesiell sketsj til og hvorfor skapte for eksempel ett spesielt innslag slik debatt?

I serien møter vi Bård Tufte Johansen og Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.

Innkjøpt dokumentarserie
Produsert av: Feelgood Scene Film og TV A/S
Produsent: Thomas Giertsen
Intervjuer: Joachim Førsund
Medvirkende: Bård Tufte Johansen, Harald Eia, Thomas Giertsen, Anne-Kat Hærland, Espen Eckbo, Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Hege Schøyen og Atle Antonsen.
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no