Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 13. november 2003 kl 19.55 Kompis

Ålreite dyr

Trude Mostue og Asgeir Borgemoen forteller oss blant annet om chinchillaer i kveldens program. (NRK-foto: Ole Kaland)
Trude Mostue og Asgeir Borgemoen forteller oss blant annet om chinchillaer i kveldens program. (NRK-foto: Ole Kaland)
Trude og Asgeir befinner seg på EKT rideskole og husdyrpark - midt i en flokk med raggete sauer. Da avslører Asgeir at han har en fortid som sauebonde!

Asgeir har vokst opp på en gård i Gudbrandsdalen, og i kveld forteller han Trude at han har vært sauebonde. Derfor vet han en god del om de raggete dyrene.

I programmet får vi også møte hjelpehunden Jesper, og Yngve Hågensen forteller om sitt forhold til labradoren sin, Bobben.

Visste du forresten at man bør løfte en chinchilla etter halen? Det er nemlig lett å brekke et ribbein på dyret dersom man tar litt for hardt i det når man f. eks. skal løfte det ut av buret. Det og mye mer får vi lære om i kveldens program.

Spennende høst
Trude Mostue og Asgeir Borgemoen tar for seg alle tenkelige spørsmål når det gjelder husdyr. I denne runden kommer de hovedsaklig til å holde til på EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo, men også ta noen få avstikkere.

Veterinæren Trude er bosatt på landet utenfor byen Bath i Sør-England, og er i disse dager høygravid med barn nummer to. I tillegg har familien akkurat anskaffet seg en valp, men som vanlig legger den travle programlederen også en masse planer fremover. Hun skal åpne egen katteklinikk til sommeren og fortsette på sin doktorgrad om katter. Mostue er fremdeles på diskusjonsstadiet om ytterligere tv-jobbing i England, men ingenting er fastsatt ennå.

- Akkurat nå er det nedtelling til fødselen. Hverdagen består for det meste av bleier, Teletubbier, turgåing og forberedelser til det som skal skje! sier hun spent.

Trude Mostue og Asgeir Borgemoen utfyller hverandre godt som programledere, og i vår hadde "Kompis" gjennomsnittlig 630 000 seere i uken.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram i samarbeid med Mastiff Media
Programledere: Asgeir Borgemoen og Trude Mostue
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364