Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 14. mai 2007 kl 19.30 Puls

Pleie av kroppen etter trening

Programleder Helene Sandvig. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Programleder Helene Sandvig. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Trening gjør deg godt, men trening setter også i gang prosesser som kan virke nedbrytende på kroppen. I kveld får du vite hva du skal gjøre for å komme deg raskest mulig.

Bedre Puls-deltakerne Elin og Åsmund vant den forrige konkurransen sammen men gruppen sin. Den foregikk i treningsløypene til Krigsskolen i Oslo. Premien var massasje etter en treningsøkt av håndball-landslagets massører.

Der får de lære om hva som skjer i kroppen når man trener, og hvordan man best restitueres etterpå. På timeplanen står stølhet, melkesyre og tapping av kroppen energilagre. I tillegg blir det gode råd om mat og drikke og ikke minst hvor lang tid det bør gå mellom øktene.


Programleder Helene Sandvig får også besøk av psykolog Sissel Gran i studio og de skal snakke om fortrolighet. Er det for eksempel greit å være mer fortrolig med en venninne enn med sin ektemann? Det får du svar på i kveldens Puls.

Bedre Puls
Jon Trygve (23), samboerparet Elin (30) og Åsmund (31), og Torunn (44) ønsker alle å komme i bedre form. De har til felles at de har et for stillesittende liv med ensidig og dårlig kosthold, og det er mange år som skiller mellom deres reelle og fysiske alder.

Gjennom et halvt år skal de få tett oppfølging med personlig trener og kostholdsekspert, og målet er å komme i bedre form, få større overskudd og økt livskvalitet og minske forskjellen mellom den reelle og den fysiske alderen deres. For øke sjansene til å lykkes har deltakerne også skaffet seg egne heiagjenger som enten består av kolleger eller venner.

Flermedial satsning
I tillegg til tv-sendingene kan du følge "Bedre Puls" på Puls sine nettsider. For det er nemlig ikke bare de fire vi ser på skjermen som har mulighet til å komme i bedre form. På nettsidene vil du finne tester og kostholds- og treningstips.

Puls-marsjen
I forbindelse med Bedre Puls på TV, arrangeres også Puls-marsjen på nettsidene, nrk.no/puls.

Ved å bli med i Puls-marsjen kan du få visualisert effekten av noe de fleste av oss gjør hver dag – nemlig å gå. Bruk en skritteller og registrer skrittene dine hos Bedre Puls på nett. Hvor langt du går, vil bli visualisert på et norgeskart. Vi starter på Nordkapp 8. januar, og avsluttes 30. april. Da kåres vinneren som får en reise til Roma i premie.


Egenprodusert magasinprogram fra NRK Fakta
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder "Bedre Puls": Ida Scheie
Prosjektleder, Puls: Kjersti Mo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer