Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 27. februar 2006 kl 23.10 Store studio

Wainwright, filmbanditter og langrenn

Per Sundnes og Anne Lindmo får besøk av Martha Wainwright i kveldens Store studio. (Foto: Jan Alsaker)
Per Sundnes og Anne Lindmo får besøk av Martha Wainwright i kveldens Store studio. (Foto: Jan Alsaker)
Etter en pause på grunn av OL i Torino er Anne Lindmo og Per Sundnes tilbake på plass i Store studio. Martha Wainwright kommer, og skal både snakke og spille. Andre gjester er Joachim Rønning og Esben Sandberg som har laget filmen "Bandidas", Gudmund Skjeldal og Cathrine Sandnes.

Man kan trygt si at Martha Wainwright er arvelig belastet når det kommer til musikk. Som datteren til Loudon Wainwright III og Kate McGarrigle, søsteren til Rufus Wainwright og niesen til Anna McGarrigle kan det virke nesten uunngåelig at også Martha har valgt å satse på musikken.

Et av fjorårets beste album
Martha Wainwright har etter hvert fått en stor fanskare også her hjemme, og hennes selvtitulerte debutalbum har blitt kalt et av fjorårets beste og sterkeste. Ikke bare har hun en sterk stemme og tilstedeværelse på scenen, men sparkene særlig til den berømte faren i tekstene hennes har også fanget publikums interesse. Tittelen på hiten "Bloody Motherfucking Asshole" sier vel sitt.

Filmbanditter
Gutta fra Motionblur, Joachim Rønning og Esben Sandberg, skapte overskrifter her hjemme på berget da de fikk Salma Hayek og Penelope Cruz i hovedrollene i sin film "Bandidas". Endelig premieredato i Norge er ikke fastsatt, men det ser ut til at filmen kommer på norske kinoer i løpet av mars eller april.

Langrenn
Etter OL skal det passende nok også handle om langrenn i kveldens Store studio. Det tidligere langrennshåpet Gudmund Skjeldal la nemlig opp i protest mot markedstilpassingen av toppidretten, mens Samtiden-redaktør Cathrine Sandnes er en representant for den nye langrennsadelen…

Om programmet
Store studio er NRKs popkulturelle mandagstalkshow med Anne Lindmo i programlederstolen. Pop-reporter Per Sundnes fortsetter å frese rundt på jakt etter gamle og nye venner i pop-universet. Sammen gleder de seg til nok en sesong med mandagsfester i Store studio. Anne Lindmo lover å fortsette suksessformelen:

- Vi ser frem til spennende møter med gjester fra musikk, film, teater, litteratur, design og meningsproduksjon, vi skal drøfte nye tendenser og impulser og fyre opp en og annen debatt. Som alltid runder vi av kvelden med et aktuelt band som spiller levende musikk.

Egenproduksjon fra NRK Underholdning (2005)
Programledere: Anne Lindmo og Per Sundnes
Prosjektleder: Ales Ree
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252