Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 14. mars 2005 kl 21.20 Niern: Star Wars IV: Stjernekrigen

Ørkenplaneten Tatooine

Han Solo (Harrison Ford) går sammen med de gode kreftene for å knuse den onde Darth Vader i
Han Solo (Harrison Ford) går sammen med de gode kreftene for å knuse den onde Darth Vader i "Star Wars"-filmen "Stjernekrigen".
Den unge Luke Skywalker (Mark Hamill) oppdager sin skjebne når han, mens han leter etter en bortkommet droide, blir reddet av eneboeren Jedi Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness). Borgerkrigen raser på planeten, og opprørsstyrker kjemper mot det onde regimet på galaksen.
Luke og Obi-Wan ber om hjelp av den dyktige og smarte flygeren, Han Solo (Harrison Ford).


Sammen med duoen R2-D2 og C-3PO drar den merkelige gjengen ut for å redde opprørslederen, prinsesse Leia (Carrie Fisher), og finne en utvei for å tilintetgjøre regimets farligste våpen. I en legendarisk konfrontasjon kjemper gruppen en avgjørende kamp mot den onde Sith Lord Darth Vader.

Om "Star Wars"
"Stjernekrigen" er en oppgradert versjon fra 1997, og opprinnelig laget i 1977. "Star Wars"-fortellingene er moderne eventyr, satt i scene av regissøren George Lucas. Han blandet denne myten med deler fra amerikansk pop-kultur, inkludert western-filmer, brautende skrytepaver og – som krydder – japanske samuraifortellinger.

"Star Wars" var også opprinnelig en reaksjon mot Watergate, Vietnam-krigen og perioder med hjemlig, politisk uro, som gjorde at desillusjonerte amerikanere savnet helter. Med "Star Wars" bestemte George Lucas seg for å binde sammen disse gjenkjennelige, moderne trådene med den eldgamle myten om den reisende helten, en historie som har vært fortalt i tusen år, i hundreder av sivilisasjoner.

Kveldens Star Wars-film er den andre i rekken av fire som NRK2 sender i reprise mandager. Neste mandag kommer "Star Wars IV: Imperiet slår tilbake" og til slutt "Star Wars VI: Jedi - Ridderen vender tilbake".

Amerikansk spillefilm fra 1977 i oppgradert versjon fra 1997
Originaltittel: "Star Wars IV – A New Hope"
Regi: George Lucas
I rollene: Mark Hamill, Alec Guinness, Harrison Ford og Carrie Fisher
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83