Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 7. februar 2006 kl 22.30 Bokprogrammet

Barn og litteratur

Forfatterne Margaret Skjelbred og Ragnar Kvam snakker med programleder Hans Olav Brenner om kvinner og menn leser forskjellig litteratur. (Foto: NRK)
Forfatterne Margaret Skjelbred og Ragnar Kvam snakker med programleder Hans Olav Brenner om kvinner og menn leser forskjellig litteratur. (Foto: NRK)
Tor Åge Bringsværd skriver nye barnebøker om den legendariske sjøormen Ruffen, og i kveld forteller han hvorfor. I tillegg skal vi se om det fortsatt finnes såkalte jente- og guttebøker, og om kvinner og menn leser forskjellige bøker.

Tor Åge Bringsværd er en av Norges mest produktive forfattere, og nå har han gitt seg i kast med nye barnebøker om Ruffen, sjøormen som ikke kan svømme. Historiene om Ruffen innledet en ny epoke i norsk barnelitteratur, der fantasien sto i sentrum.

Jentebøker og guttebøker?
Bøkene om Ruffen er verken utpregede gutte- eller jentebøker. I kveld tar Bokprogrammet den kjønnsdelte barnelitteraturen nærmere i øyesyn. For finnes den fortsatt? Vi besøker barn ved Tønsberg bibliotek og spør dem om hvilke type bøker de liker å lese.

I tillegg skal vi møte forfatterne Ragnar Kvam og Margaret Skjelbred. Tror de at kvinner og menn leser forskjellige bøker?

Barn tolker dikt
Vi får også se barn tolke et dikt av den unge forfatteren Jon Øystein Flink, og høre historien om den svenske barnebokforfatteren Jan Lööf, som blant annet har skrevet boka "Morfar er sjørøver".

Om serien
Bokprogrammet er NRKs nye litteraturserie. Gjennom ni programmer møter programleder Hans Olav Brenner forfattere i både inn- og utland.

Hver uke forteller også en person om en bok som har forandret hans eller hennes liv.

Egenprodusert litteraturmagasin fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252