Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 9. mars 2002 kl 20.15 Grammy Awards 2002

Grammy hele kvelden


Grammy-utdelingen er hovedsendingen i NRK2 på lørdagskvelden. I løpet av et drøyt to timer langt show opptrer bl.a. Bob Dylan, Tony Bennett, Billy Joel, Al Green, Destiny’s Child og Alan Jackson på scenen i Los Angeles. Blant de nominerte er U2, Janet Jackson, Ryan Adams, Bob Dylan, Aerosmith, Pierre Boulez og ikke minst vår egen stjernecellist Truls Mørk.

Grammy-utdelingen gikk av stabelen for 44. gang onsdag sist uke, med Truls Mørk blant de nominerte i klassen for solospill (Cellosuiter av Britten). Sju ganger Grammy-vinner Bob Dylan opptrådte også, og var denne gang nominert i tre klasser. Til prisene innen klassisk musikk var den franske komponisten og dirigenten Pierre Boulez nominert i flere klasser enn noen annen.

Det ble delt ut priser i 27 klasser, fra pop til klassisk, fra barneplater til verdensmusikk. I tillegg var det en omfattende liste med spesialpriser, som Grammy Hall of Fame, Legend Award osv.

Van Cliburn hedret
Den amerikanske stjernepianisten Van Cliburn var innstilt til en spesialpris. I sin tid var Cliburn den første som opplevde at en av hans plateinnspillinger solgte til platina (Tsjaikovskijs Klaverkonsert nr. 1).

Skuespilleren Jon Stewart var også i år konferansier på Grammy-utdelingen. I amerikansk fjernsyn er han en slags krysning mellom Dan Børge Akerø og Fredrik Skavlan og kjent som vert for The Daily Show.

Innkjøpt program fra CBS Television
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()

Bilder
1. Som første nordmann vant Truls Mørk Grammy-prisen forleden, i klassen for beste instrumentalsolist uten orkester (”Britten Cello Suites” på Virgin Classics).
(NRK-foto: Tom Sørensen)
2. Bob Dylan framførte en av sangene fra sin nyeste plateutgivelse ”Love and Theft” på årets Grammy-tilstelning i Los Angeles. (Foto: J. Lewandowski)
3. Pierre Boulez, nominert i flere klasser enn noen annen. (Foto: Deutsche Grammophon)
4. Skuespilleren Jon Stewart, konferansier på Grammy-utdelingen. (Foto: Grammy Awards)
LENKER
  • www.grammy.com