Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 10. januar 2010 kl 23.15 Inspektør Lynley

To detektiver i London-politiet

Inspektør Thomas Lynley (Nathaniel Parker) og politikvinnen Barbara Havers (Sharon Small). (Foto: BBC Worldwide)
Inspektør Thomas Lynley (Nathaniel Parker) og politikvinnen Barbara Havers (Sharon Small). (Foto: BBC Worldwide)
De har helt forskjellig bakgrunn og er begge blitt etterforskere. I den britiske krimserien "Inspektør Lynley" opplever to vidt forskjellige detektiver at det er mulig å løse sakene bare de samarbeider.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

I episodene i kveld flyr det gnister mellom de to. Hun er nemlig hard som flint, han åleglatt. Men de er dedikerte profesjonelle politifolk, og så snart de har løst sin første sak sammen, begynner vennskapet å blomstre. De har potensial i seg til å bli et høyst framgangsrikt detektivpar.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser frem.

Halshugget i Yorkshire
I kveld skal vi til Yorkshire, nærmere bestemt til landsbyen Keldale der en bonde er funnet halshugget inne i sin egen låve.

Yorkshire-politiet er for tiden inhabilt grunnet en intern korrupsjonsskandale, og London-detektiven Lynley blir sendt av gårde for å nøste opp trådene i saken, sammen med Barbara Havers.

Selv om arbeidsforholdet knirker i sammenføyningen, gjør de to en rekke interessante funn i saken. Teys første kone, Tessa, forsvant da den yngste datteren Roberta var bare fire år. Eldste datter, Gillian, flyttet fra bygda noen år senere.

Det var Roberta som fant faren, og hun er brakt til psykiatrisk institusjon.

Bestseller
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Programmet er sendt tidligere

Britisk kriminaldrama (2000)
Originaltittel: Inspector Lynley, Pilot, A Great Deliverance, Episode 1
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Pressekontakt: Presse, tlf. 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer