Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. oktober 2009 kl 20.05 Elixir

Den store styrkeprøven

Anne Rimmen er nå klar for sin store finale – å gå Birkebeinerrennet. (Foto: Mastiff)
Anne Rimmen er nå klar for sin store finale – å gå Birkebeinerrennet. (Foto: Mastiff)
I kveld er det Anne Rimmen som skal til pers. Hun har en lang dag fremfor seg når hun nå skal ta fatt på det store Birkebeinerrennet. Men med forstuet håndledd, vondt halebein og gnagsår virker 5,4 mil svært langt. Vil hun klare det?

Anne har nå ligget i hardtrening i flere måneder i regi av skikongen Bjørn Dæhlie. Formen er upåklagelig, men hun har slitt litt med teknikken og dermed fått passet sitt påskrevet flere ganger av treneren. Anne Rimmen har jo danske aner, spørsmålet er om de vil komme til syne i Birkebeinerløypa?

Siste pulje ut
Nå er den store finaledagen her og Anne har bestemt seg for å prøve å bevise at også hun er født med ski på beina. Trygt plassert i den siste pulja legger hun ut på Birkebeinerennet ved godt mot. Planen er å møte Bjørn halvveis, men han blir stående å vente og vente og vente…

Ådne Søndrål tar med seg Jonna Støme til et treningsstudio for å legge opp et program som skal gjøre komikeren rustet til å gå en 1500-meter på skøyter. Finn Christian Jagge prøver å finslipe teknikken til skuespiller Henrik Mestad, og Henriette er tilbake i Oslo bokseklubb for å trene med Cecilia Brækhus’ gamle trener.

Om serien
Sju av Norges største idrettsstjerner skal lære opp hver sin elev i sin sportsgren. Fra å kunne absolutt ingenting skal en knippe kjente nordmenn bli pisket frem av idrettsheltene våre til en finale hvor de må vise hva de har lært. Målet med serien er at deltakerne skal lære seg å mestre idretten, samtidig som seerne får et innblikk i hva som skal til for å bli god, og selv bli inspirert til å trene. I løpet av åtte episoder følger vi de ulike konstellasjonene fram mot det sportslige målet som settes når kjendisen og idrettsstjernen møtes for første gang.

Kjetil André Aamodt og Finn Christian Jagge trener skuespillerne Trond Espen Seim og Henrik Mestad i alpint, mens golfstjernen Per Haugsrud skal sørge for at politiker og advokat Abid Raja blir god nok til å gå en hel golfmatch. Cecilia Brækhus skal drille skuespiller og programleder Henriette Bruusgaard i bokseringen og gjøre henne god nok til å gå en diplomkamp. Komiker Jonna Støme bestemmer seg for å gå VM på skøyter når han møter sin trener, Ådne Søndrål, mens radiofantomet Finn Bjelke overbeviser Ingrid Kristiansen om at det er et mål nok i seg selv å bare komme seg rundt Sognsvann.

Norsk underholdningsserie i 8 deler
Produsert av Mastiff for NRK (2009)
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/975 25 287
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no