Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. februar 2011 kl 20.15 Anne & Ronny møter 8 med vilje

"Dama som sier fra"


Hanne Kristin Rohde er alltid åpen og direkte og ikke sjelden kontroversiell. De fleste av oss har sett henne i mediene, hun er sjef for Volds- og Sedelighetsavsnittet i Oslo Politidistrikt og en markant talsperson for politiet.

Anne & Ronny møter Hanne Kristin Rohde i Oslo og er med på innsiden når kriminalsaker brytes og Rohde må kaste seg rundt og på kort varsel håndtere den påfølgende mediestormen.

Rohde utstråler energi og troverdighet. Siden hun tiltrådte stillingen som sjef for Volds- og Sedelighetsavsnittet i 2007, har hun vist en uvanlig åpen holdning til pressen. Hun er blitt kjent som dama som sier fra - som bryter tabuer og snakker om ubehagelige temaer som overfallsvoldtekter og kjønnslemlestelse. Det har hun fått mye kjeft for, men også mye ros. Mange verdsetter åpenheten.

Om serien
Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen (kjent fra "Nils & Ronny" og "Walkabout") har teamet opp for å produsere en serie som henter elementer fra portrett, dokumentar, reiseskildring og underholdning. Duoen følger åtte personer som tar oss verden rundt, fra Zanzibar og Shanghai til Geneve, New York, Liberia, Kongo . . .og Alnabru.

I "Anne & Ronny møter 8 med vilje" presenteres et persongalleri som innholder alt fra Afrikas eneste valgte kvinnelige president, via verdensstjerner, til Kinas mest feirede prima ballerina som tidligere var oberst (og mannlig, sådan) i Folkets Frigjøringshær. Noen er innflytelsesrike og i maktposisjoner, noen jobber for å redde verden, andre er mer fokusert på sitt eget livsprosjekt, på å skaffe seg sterke opplevelser, eller uttrykke seg kunstnerisk. Felles for dem alle, er at de innehar en urokkelig vilje og et helt spesielt engasjement for det de driver med.

Dette er direkte og usminkede møter og mer enn bare intervjuer; vi tas med bak kulissene og ser engasjement i fri dressur.

Norsk portrettserie i 8 episoder fra 2010
Produsert av: MedieDireksjonen
Med: Anne Grosvold og Ronny Kristoffersen. Gjester: Liv Ullmann, Andreas Viestad, Ellen Johnsen Sirleaf, Jin Xing, Jan Egeland, Hanne Kristin Rohde, Dennis Mukwege, Hans Petter Moland.
Pressekontakt: Jade Josefine Nordahl, 92 40 38 73
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900, info@nrk.no