Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 8. april 2009 kl 21.10 Folk i farta

Skattejakten fortsetter

Alex Rosén er tilbake med en ny runde av den populære reiseserien Folk i Farta. I sesongens femte program møter vi Peter Thomsen, norsk smaragdgraver i Colombia. (Foto: NRK)
Alex Rosén er tilbake med en ny runde av den populære reiseserien Folk i Farta. I sesongens femte program møter vi Peter Thomsen, norsk smaragdgraver i Colombia. (Foto: NRK)
Alex er på plass i jungelen i Colombia og gjør seg klar for turen opp til kalkfjellet der Peter Thomsen leter etter smaragder. Synske Jan-Fredrik Solberg får en åpenbaring, og er sikker på at de vil finne edelstener. Men veien dit er full av utfordringer.

I forrige episode fikk Alex Rosén tilbud om å investere i eventyreren Peter Thomsens utgraving av smaragdgruver i Colombia. Dermed satte Alex nesa mot hovedstaden Bogota sammen med den synske trailersjåføren Jan Fredrik Solberg og hans venn, bodyguarden og healeren Espen Lie, for å møte Thomsen.

Smaragder i Colombia
Spenningen er stor når Alex og resten av gjengen begynner å grave etter smaragder. Ifølge Jan Fredrik Solberg ligger nemlig ikke smaragdene i området så dypt som folk tror.

I dag utvinnes 90 prosent av alle smaragder i verden i Colombia. Smaragden er den nest dyreste edelsten som finnes, og i Afghanistan, Brasil, Colombia, Madagaskar, Pakistan og Zambia finnes smaragder i smykkekvalitet. Det finnes faktisk en smaragdgruve i Norge også. Gruven ligger ved Minnesund, men den er ikke lenger kommersielt virksom.

Om programmet
I år 2000 dro Alex Rosén på tur rundt i verden hvor han møtte nordmenn som har prøvd lykken i utlandet – med vekslende hell. Den gangen møtte han folk som prinsessegemal Erling Lorentzen, diktator Kjell Laugerud og pornostjernen Sasha Gabor.

Nå har Alex vært på tur igjen. En reise som innebærer vrakdykking i Karibien, skattejakt i Colombia og et besøk hos den norske narkotikaministeren i Venezuela.

Produsert av NRK
Prosjektleder: Christina Rezk Resar
Pressekontakt: Mette K. Skjong, tlf 901 83 838
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900