Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 20. mai 2004 kl 17.05 Eldrebølgen

Randi på lirekassetur

Randi er klar for lirekassespilling. (Foto: Annelise Jackbo)
Randi er klar for lirekassespilling. (Foto: Annelise Jackbo)
Randi har bestemt seg for å ta fram lirekassen og dra på tur. Hun gjør klar antrekk, ape og lirekasse, og sammen med Cotty drar hun inn til Lyngseidet for å spille lirekasse i gatene.

Thor sliter fortsatt med helsa. Formen er ikke på topp, og han håper litt grøt kan gjøre susen. Tankene er bekymrede, og han lurer på om han har overvurdert seg selv.

Turid og noen av guttene drar inn til bygda for å se fotball. Det er Rosenborg-kamp på storskjerm der, og det interesserer.

Deltakerne skal på golfbanen førstkommende søndag og da våkner konkurranseinstinktet hos guttene. Biggen vedder med Ivar at han skal klare å treffe ballen fem av ti ganger når spillet er i gang.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.


NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36