Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 13. september 2003 kl 21.20 Hotell i særklasse

Bryllupsdagen

Hotellsjefen, Basil Fawlty (John Cleese), havner dypere og dypere i uføret når han skal overraske sin kone på bryllupsdagen. (Foto: EX RT)
Hotellsjefen, Basil Fawlty (John Cleese), havner dypere og dypere i uføret når han skal overraske sin kone på bryllupsdagen. (Foto: EX RT)
Det er Sybil og Basils 15. bryllupsdag, og Basil har tenkt å overraske Sybil med et selskap. Han har invitert alle vennene deres, men for å lure Sybil svinser han rundt som vanlig og later som om han har glemt alt sammen. I ren skuffelse bestemmer Sybil seg for å dra på golfbanen før Basil rekker å forklare opplegget.

Når de første gjestene ankommer, er panikken i anmarsj hos Basil, men Manuel har løsningen klar: Det er et "surpriseparty" – overraskelsen er at Sybil ikke er tilstede! Men Basil blir ikke beroliget. Han forteller vennene at Sybil er alvorlig syk og ligger til sengs. Problemet er at vennene insisterer på å få hilse på Sybil gjennom døren, og Basil tråkker dypere og dypere ut i uføret.

To av gjestene mener imidlertid bestemt at de har sett Sybil i bilen i byen. Hva gjør Basil? Jo, han påstår hardnakket at kvinnen de så i byen var en annen kvinne, som ligner på Sybil.

Katastrofen er nær når Basil ser ut av vinduet og oppdager at Sybil kommer tilbake til hotellet. Og nå gjør Basil hva som helst for å bli kvitt henne…

Britisk situasjonskomedie
Originaltittel: "Fawlty Towers"
I rollene: John Cleese, Prunella Scales, Connie Booth, Andrew Sachs og Brian Hall
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83