Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. oktober 2003 kl 18.30 SMS

Eventyret begynner

Ophelia (Elsa Lystad), Halvorsen (Jacob Løvenskiold) og Ellen (Kristin Jess Rodin) drar ned til Akerselva for å lete etter den skjulte indianerstammen som bor der (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Ophelia (Elsa Lystad), Halvorsen (Jacob Løvenskiold) og Ellen (Kristin Jess Rodin) drar ned til Akerselva for å lete etter den skjulte indianerstammen som bor der (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Ellen og Halvorsen drister seg til å ringe på hos den mystiske Ophelia Amadeus Larsen for å høre mer om indianerpilen som sto i døra hennes. Det viser seg at hun vet mer enn de hadde drømt om.

Ophelia blir overraskende hyggelig når hun skjønner at Ellen og Halvorsen er oppriktig interessert i indianerpilen. Hun viser dem et brev som fulgte med pilen. Et brev med en bønn om hjelp fra indianerhøvdingen Ole Bull.

Undersøker
Det kommer fram at noen i den hvite verden vil ødelegge samfunnet til indianerstammen Teton-Dakota, som har levd ved Akerselva i mangfoldige år. Men hvorfor kan ingen se dem? De tre bestemmer seg for å ta med seg Ophelias kano og dra ned til Akerselva for å undersøke.

En annen verden
Det skjer så mye at Ellen fullstendig glemmer å sende tekstmeldinger til bestevenninnen sin Lena hjemme på Hamar. Nå starter jakten på den skjulte indianerleiren for alvor. Etter at de har padlet et stykke nedover, blir de omringet av tett tåke. Men snart når de en bredde og noen skjuler seg mellom trærne. Har de funnet det de leter etter?

Om serien
Visste du at det finnes en hemmelig indianerstamme på Grünerløkka i Oslo? Nå trues Teton-Dakota-Akerselvastammen av en sleip entreprenør som vil bygge høyhus på territoriet deres.
Dette er utgangspunktet for den fantastiske historien "SMS", som står for "Sju magiske sirkler". Serien markerer barnetimebokas 50-årsjubileum i høst, og er basert på barnetimeboka "UGH!" fra 2001. Jo Nesbø skrev 1. kapittel, og 70 barn diktet så videre på historien.

Kamp for indianere
Med mye spenning, eventyr og mye humor følger vi de to vennene Ellen og Halvorsen. Sammen med parykkdamen Ophelia tar de opp kampen for å redde den truede indianerstammen. De tre står overfor en hensynsløs skurk som går under navnet Gallesten. Han og hans medsammensvorne, Jimmy, har planer om å fordrive indianerne fra sitt idylliske samfunn.

Vennskap
Ellen blir kjent med Halvorsen da hun flytter til Oslo sammen med moren sin. Halvorsen er en rolig og litt ensom gutt som liker å lese bøker. Hans beste venn er tørrpinnen og bibliotekaren Morten. Morten og Ellens mor blir etter hvert gode venner, men de aner lite om magien som tar barna inn i en ukjent og farlig verden.

Kjente skuespillere
Hovedrollene som Ellen og Halvorsen spilles av debutantene Kristin Rodin og Jacob Løvenskiold. Vi møter også Kåre Conradi (Morten), Gjertrud Jynge (mor til Ellen), Elsa Lystad (Ophelia) og Kristopher Schau (Jimmy). Paul Ottar Haga spiller indianerhøvdingen Ole Bull, og Eindride Eidsvoll har rollen som bygningssjefen. I øvrige roller møter vi Christian Pettersen Lains som Ørneøye og Morten Holmen Jensen som Roger Roger.

Regien er ved Ingrid Hafstad, som også har skrevet manus i samarbeid med Bernt Børresen. Serien er i seks deler.

Egenprodusert dramaserie
I rollene: Kristin Rodin, Jacob Løvenskiold, Elsa Lystad, Kåre Conradi, Kristopher Schau, Terje Strømdahl, Bjarte Hjelmeland, Paul Ottar Haga m.fl
Prosjektleder: Kirsti Holm-Blad
Kontaktperson i Barne- og ungdomsavdelingen: Ingrid Hafstad 23 04 77 32/992 51195
Pressekontakt: Elisabeth Burø 23 04 98 32/93 04 66 97