Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 19. mai 2000 kl 22.00 Detektimen: Drapsalarm

Detektimen: Drapsalarm (t)

NRK1 fredag 19. mai kl 22.00
Drapsalarm

Stilleben

Det er åpning på kunstutstillingen \"Over kanten\" på Nossiter Gallery. Noen kritikere er slemme nok til å kalle den \"Under enhver kritikk\" - og med god grunn. Kunstnerne utfordrer alle sammen den såkalte gode smak.

Midt i lokalet står verket av den kontroversielle kunstneren Vincent Osborne: Kroppsdeler innpakket i plaster med tittel \"De sju dødssynder\". En kunstnerkollega, den fulle maleren France Garcia, gjør skandale og erklærer følelsesladet at \"kunsten er død\". Osbornes sentrale verk, \"Avarice\", faller i gulvet med et brak. Og Osborne, eller i hvert fall hans hode og hender, blir funnet inne i hans eget kunstverk.

Tessa og Steve starter etterforskningen, og de har ingen mangel på mistenkte. France Garcia malerier er ødelagt, og han legger skylden på Osborne. Galleriets eier, Richard Nossiter, viser seg å være en svikefull karakter som hadde klare planer om å droppe den falmede stjernen Vincent Osborne. Osbornes kone, kunstkritikeren Penny Stachwell, ønsket skilsmisse. Den unge, ambisiøse skulptøren, Sarah Watson, har ikke alibi for den aktuelle kvelden, og Osbornes eneste gode venn innen faget, kunstsamleren Warren Leyman, har egne hemmeligheter som Osborne kanskje truet med å avsløre.

Hvordan og hvor ble Osborne myrdet? Og hvor er resten av liket? Tessa og Steve går under huden på kunstnermiljøet. Det viser seg at både kunst og død er utstillingsobjekter...

NRK1 fredag kl 22.00

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Murder Call
I rollene: Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott og Jennifer Kent
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83