Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. september 2004 kl 22.10 Livet begynner

Dagen derpå

Barnefordelingen ser ut til å gå bra etter bruddet med Phil (Alexander Armstrong), men det er flere skjær i sjøen for Maggie (Caroline Quentin) (Foto: ITV1)
Barnefordelingen ser ut til å gå bra etter bruddet med Phil (Alexander Armstrong), men det er flere skjær i sjøen for Maggie (Caroline Quentin) (Foto: ITV1)
Etter en belivet aften med de unge jentene i reisebyrået våkner Maggie i sengen til en ung, felles venn av dem. Situasjonen er pinlig nok, og hun må bokstavelig talt svelge en bitter pille, nemlig angrepillen morgenen etter. Maggies "one night stand" får henne til å skjønne at hun trenger noen å være sammen med.

Hennes beste venner arrangerer et middagsselskap med to gifte par, pluss Maggies "date". Opplegget faller ikke heldig ut, og Maggie forteller vennene at hun egentlig ikke trenger en mann. Hun vil bare ha noen å gjøre ting sammen med i all fritiden hun har når barna er hos Phil.

Bestevenninnen Clare (Claire Skinner) foreslår at hennes ektemann Guy (Stuart McQuarrie) kan holde Maggie med selskap, men Maggie og Guy har det så hyggelig sammen at Clare blir sjalu. Hun trekker seg unna Maggie. Istedenfor å treffe en mann, oppdager Maggie at hun mister sine venninner. Etter å ha skværet opp med Clare, går det opp for Maggie at hun må lete etter en kamerat utenfor vennekretsen.

Det virker imidlertid som forholdet til Phil blir bedre. Barnefordelingen ser ut til å gå bra, men så oppdager Maggie at Phils venninne, Anna, har flyttet sammen med ham. Hun misliker at en annen kvinne spiller mamma for hennes barn, en situasjon barna utnytter.

Om serien
"Livet begynner" er en historie i seks deler om en kvinne som må finne nytt innhold i livet etter at ektemannen forlater henne og to barn. Ifølge manusforfatteren Mike Bullen er hovedpersonen, Maggie, basert på en god venninne av ham som gikk gjennom samme krise. - Jeg ba henne ut på middag, og fikk henne til å fortelle meg alt sammen. Noen dager følte hun at hun kunne bestige Mount Everest, andre dager kunne hun knapt stå opp av sengen. Det er denne berg- og dalbanetilværelsen jeg prøver å formidle gjennom Maggie, sier Bullen.

Mike Bullen står for øvrig bak den prisbelønte suksesserien "Kalde føtter" ("Cold Feet"), som tidligere er sendt på NRK2 flere ganger.

Skuespilleren Caroline Quentin tror at Maggie vil fremstå som litt av en heltinne for kvinnelige seere. Maggie er ikke spesielt heroisk, men hun er en "stayer" som folk vil få sympati for, mener Caroline.

Alexander Armstrong, som spiller Phil, innrømmer at han ikke har særlig sans for måten Phil behandler Maggie på. – Men jo mer jeg blir kjent med ham, jo mer forstår jeg ham og ser hvorfor han gjorde det han gjorde, sier skuespilleren.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: "Life Begins"
Produsert av: ITV1
Med: Caroline Quentin, Alexander Armstrong, Ace Ryan, Elliot Henderson-Boyle, Claire Skinner, Stuart McQuarrie, Frank Finlay
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78