Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. november 2006 kl 22.45 Fakta på lørdag: Bollywood - fra divan til diva

Drøm og virkelighet

Den indiske filmstjernen Shakti Kapoor hevder at mange Bollywood-størrelser forlanger seksuelle tjenester som vederlag for en filmrolle. (Foto: BBC Worldwide)
Den indiske filmstjernen Shakti Kapoor hevder at mange Bollywood-størrelser forlanger seksuelle tjenester som vederlag for en filmrolle. (Foto: BBC Worldwide)
Indias filmhovedstad Bollywood, kallenavn for Mumbai (Bombay), forsyner nasjonen med det siste i drømmer og drama. Skuespilleren Shakti Kapoor er folkehelt og nr. 1 i skurkeroller. Stort var derfor sjokket da han ble "avslørt" som indisk films bad boy.

Shakti Kapoor slo tilbake og hevdet at mange Bollywood-størrelser forlanger seksuelle tjenester som vederlag for en filmrolle. Senere har han bedt offentlig om unnskyldning for at han ufrivillig kan ha såret enkelte med denne bemerkningen. Og han la til at det er et av Indias politiske partier som har satt i gang "avsløringene" om ham.

Uskyldsrent image
Uansett blir Kapoor-saken regnet som en nasjonal skandale i India. Slibrige påstander om seksuelle tjenester er noe Bollywood med sitt (til nå) uskyldsrene image har vært forskånet for.

Det indiske film- og fjernsynslauget var raske å ekskludere den "villfarne" Shakti Kapoor i forbindelse med skandalen. Men innflytelsesrike grupper innen indisk filmindustri har kommet ham til unnsetning og hevder at Kapoor er gjort til syndebukk.

Bak kulissene i Bollywood
Midt oppe i alt oppstusset om medias tilbøyeligheter til å henge ut folk urettmessig og Bollywood-stjernenes rett til et privatliv, er det egentlige temaet om sex i bytte for filmroller feid under teppet. Dvs. inntil nå: BBC-dokumentaren viser hva som foregår bak kulissene i Bollywood, på filmsettene, på festene med kjendisene – og den tester sannhetsgehalten av historien om Shakti Kapoor.

Britisk dokumentar (2005)
Originaltittel: Bollywood the Casting Couch (This World Investigations)
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no