Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 22. november 2005 kl 21.25 Lov og orden: New York

Geniets far

New York: Alex Eames (Kathryn Erbe) i
New York: Alex Eames (Kathryn Erbe) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
Robbie er et ti år gammelt matematikkgeni med en overambisiøs far. I ukens episode av "Lov og orden: New York" blir faren satt i forbindelse med et dobbeltmord.

Kim Stevens er rådgiver for Robbie. Hun arbeider med psykologiske analyser i forbindelse med et høyskoleprogram for uvanlig begavede barn. I all hemmelighet har hun et kjærlighetsforhold med New Yorks vise-borgermester Bill Webster. En dag da hun betror Robbie at hun er invitert ut på middag med Webster, skjer det noe.

Det egentlige målet
Om kvelden etter middagen blir vise-borgermesteren skutt og drept av en inntrenger hjemme hos Kim, og selv blir hun bortført. Hun blir senere funnet, kvalt.

Etterforskerne Goren og Eames finner at etter sporene i Kims hjem å dømme, var hun det egentlige målet for angrepet.

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2001
Originaltittel: Law & Order, sesong 1
Kveldens episode: "Bright boy"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57