Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 28. mai 2003 kl 23.20 Advokatene

Bobby under tiltale

Bobby Donnell og Lindsay Dole i
Bobby Donnell og Lindsay Dole i "Advokatene". (Foto: 20th Century Fox)
William Hinks, et borderline-kasus, har lenge truet advokat Lindsay Dole på livet. Da Hinks’ hode ble funnet i fryseboksen i hjemmet hans, pekte politiet ut Lindsays forlovede og advokat-partner Bobby Donnell som mistenkt i saken.

I en tidligere episode av "Advokatene" ble Willam Hinks gitt diagnosen "overintelligent", hvilket vil si at han har en IQ som peker i retning av at han er et såkalt borderline-geni.

Alan Neel, en mann Hinks ble venn med under et opphold på psykiatrisk sykehus, tilstår å ha begått ugjerningen, men at han ble oppfordret til det av Bobby.

Eugene tar over
Bobby utpeker nå sin kollega Eugene Young som sjef for firmaet mens saken verserer. Han ber også Eugene om å forsvare ham i retten. Bobby føler det som et slag i ansiktet da hans kollega Lucy Hatcher blir innkalt som vitne i saken. Lucy var kontaktleddet mellom Bobby og drapsmannen Alan Neel.

Mer om serien
En ny omgang av "Advokatene" sendes ut over våren (serie 5), som før med historier fra rettssalene der mesteparten av handlingen utspiller seg. Bobby Donnell (Dylan MacDermott) og hans dedikerte medarbeidere i det lille advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt i Boston forsvarer de tilsynelatende rettsløse i samfunnet – og de rike. Bobby og resten av staben har som målsetting at rettssystemet skal komme alle til gode

Ikke sjelden havner enkelte av sakførerkontorets medarbeidere langt ute på en tynn gren. Klienten de får frikjent i rettssalen, viser seg i neste omgang å utgjøre en reell fare både for dem selv og samfunnet. Eller omvendt, som når den dømte er uskyldig. Problemstillingene skaper moralske dilemmaer, og advokatene må jobbe seg gjennom dem. Serien har høstet stor anseelse, den har vunnet Emmy for beste drama, samt flere amerikanske tv-priser for beste serie. I tillegg har flere av skuespillerne mottatt priser. Den tidligere Boston-advokaten David E. Kelley som er mannen bak serien, står også bak "Ally McBeal" og sykehus-såpen "Chicago Hope".

Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), den tidligere resepsjonisten i firmaet, har i hemmelighet lest seg til juridikum. Nå er hun tatt inn som partner i firmaet og har kommet seg gjennom det første året som praktiserende advokat. Ny resepsjonist i firmaet er Lucy Hatcher (Marla Sokoloff). En misfornøyd Jimmy Berluti (Michael Badalucco) har sin advokatpraksis hos advokatfirmaet Donnell, Young, Dole & Frutt, men har ennå ikke oppnådd status som partner. Statsadvokat Helen Gamble er (Lara Flynn Boyle) er Bobbys gamle flamme. Selv bifaller hun at sjefen har fridd til en av partnerne i firmaet, Lindsay Dole (Kelli Williams) og fått ja – nå går det mot bryllup. Foruten Dole består partnerne av Eugene Young (Steve Harris) og Ellenor Frutt (Camryn Manheim).

Amerikansk dramaserie fra 20th Century Fox
Originaltittel: The Practice (Serie 5)
I rollene: Dylan McDermott, Michael Badalucco, Lisa Gay Hamilton, Steve Harris, Camryn Manheim, Marla Sokoloff, Kelli Williams og Lara Flynn Boyle.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf 23 04 74 57, e-post