Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 18. mars 2002 kl 20.45 Fiin Aargang: Barndom

Du skal leve lenge i Kongeriket

Hundreåringen Anna Knudsen møter vi i
Hundreåringen Anna Knudsen møter vi i "Fiin aargang", her sammen med Karine Munch som står bak dokumentarserien med landets eldste intervjuobjekter. (Foto: Emil Stang Lund)
Tolv livs levende nordmenn, alle over 100 år, alle eldre enn Kongeriket Norge og smekkfulle av inntrykk og opplevelser fra den gang. Du møter dem i Karine Munchs dokumentarserie ”Fiin aargang”.

Da det nye Norge var i emning, var Karine Munchs intervjuobjekter blant de yngste. Men minnet har ikke sviktet noen av dem, og som en oppvarming til Hundreårsmarkeringen NORGE 2005 forteller de fra da Kongeriket var ungt.

”Fiin aargang” er en serie på åtte små dokumentarprogrammer, hvert på rundt ti minutter, som blir satt på sendeplanen etterhvert.

Slagferdig alder
Serien rommer minner fra hele det forrige århundret, og Karine Munchs møter med de tolv hundreåringene har budt på mange overraskelser: Hun har blitt slått i håndbak av en 102-åring, spilt sjakk med en 105-åring, fått vite at hun var gravid av en 101-åring uten selv å være klar over det – og hun har opplevd en 102-åring flørte med en 104-åring!

Innkjøpt dokumentarserie
Regi: Karine Munch.
Kontaktperson i Programinnnkjøp: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64 (gunilla.gaarder@nrk.no)
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Hundreåringen Anna Knudsen møter vi i ”Fiin aargang”, her sammen med Karine Munch som står bak dokumentarserien med landets eldste intervjuobjekter. (Foto: Emil Stang Lund)