Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 11. august 2010 kl 18.10 Tinas mat

Tina lager festlig fisk

Tina lager forskjellige fiskeretter denne gangen (Foto: SVT)
Tina lager forskjellige fiskeretter denne gangen (Foto: SVT)
I kveld står blant annet fiskegryte med safran og sitron på menyen når Tina Nordström er på kjøkkenet. Tomas Tengby har tips om bruken av eddik, og han forteller hva koschermat egentlig er.

Tina byr også på foliebakt rødspette og ovnsbakt torsk eller kolje på en seng av grønnkål, epler, hummerbuljong og dill, samt sausen beurre blanc, som blant annet består av olivenolje, løk, hvitvin, hvitvinseddik og smør.

Tomas Tengby tar seerne med til et koscher-kjøkken, hvor jødiske Susanne Sznajderman-Rytz lager mat etter de renhetsregler som den tradisjonelle jødedommen påbyr. I koscher-kjøkkenet skilles alltid behandlingen av melk fra behandlingen av kjøtt ifølge det som står i Bibelen. Det er heller ikke alle typer kjøtt som kan spises. Verken gris eller jaget vilt er tillatt.

Tomas kommer også med tips om hvor anvendelig eddik er i ethvert hjem, ikke minst som rengjøringsmiddel.

Om serien
Sveriges kokkeyndling Tina Nordström er tilbake på norske tv-skjermer. Siden serien startet på Sveriges Television i februar 2001, har Tina presentert hundrevis av matretter for 1,5 millioner seere i hjemlandet. Hun er kåret til årets tv-personlighet i Sverige.

Tomas Tengby er som i tidligere programmer Tinas faste medprogramleder i serien.

Sendt tidligere.

Svensk matserie
Originaltittel: "Mat"
Med: Tina Nordström og Tomas Tengby
Produksjon: SVT
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no / 41 42 88 00


LENKER
  • Hjemmeside