Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 12. desember 2010 kl 22.55 Film: The Beautiful Country

Vietnam etter krigen

Handlingen foregår i Vietnam etter krigen (Foto: Dinasun Prod. LLC)
Handlingen foregår i Vietnam etter krigen (Foto: Dinasun Prod. LLC)
Binh har vokst opp på landsbygda hos en fosterfamilie. Hans mor er vietnamesisk og faren amerikansk soldat, altså en bui doi. Dette har ført til at han er blitt dårlig behandlet og frosset ut i et krigsskadd samfunn. Filmen er regissert av Hans Petter Moland.

Vi følger Binhs reise fra fosterfamilien hvor han aldri vinner innpass, til byen Ho Chi Minh. Der finner han sin mor og yngre halvbror. Han har sett et bilde som viser foreldrene med ham som liten gutt – hun vietnameser, han amerikansk soldat. Binh får bekreftelsene av sin mor: "Han kom fra Texas og hadde store føtter".

En ulykksalig hendelse gjør det nødvendig for Binh å komme seg vekk, og han tar like godt ut på den store reisen: Han vil til USA for å treffe sin far. Med på reisen er også hans lillebror, og på deres første stopp i Malaysia får de følge av kinesiske Ling.

Reisen over havet i en rusten båt fullastet med flyktninger blir ingen lystseilas.

Om filmen
Den norske regissøren Hans Petter Moland, tidligere kjent for filmer som "Kjærlighetens kjøtere" og "Aberdeen", har i "Beautiful Country" tatt utgangspunkt i Vietnam etter krigen. Mange land bærer på lignende skammelige historier om uskyldige barn som gjøres til syndebukker for krigens grusomheter. I Norge ble de kalt tyskerunger, i Vietnam ble de kalt bui doi, som betyr "mindre verdt enn støv".

Filmen er sendt tidligere

Norsk drama (2004)
Originaltittel: "The Beautiful Country"
Med Nick Nolte (Steve), Damien Hung (Binh), Tim Roth (kapteinen), Thu Anh (Mrs Hoa), Ling Bai (Ling) og Glen Bradford (Wayne)
Regi: Hans Petter Moland
Kontaktadresse for presse:Presse , tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no