Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 15. november 2001 kl 23.20 Hva skjedde med Cassie?

Vitner dukker opp

Etter at bilder av Cassie ble vist i programmet "Crime night", melder en dame seg som vitne i saken. Hun påstår å ha sett Cassie etter at hun forsvant, men det viser seg at damen kun er ute etter noen minutter i søkelyset.

Heldigvis dukker det opp et annet vitne som kan gi mer detaljerte opplysninger om mannen i den mistenkelige bilen. Det er en gutt som har tatt Cassies avisrunder i hennes sykefravær. Han forteller om en sint og truende mann som fulgte etter ham på runden.

Plageånd
Midt under etterforskningen får Pat North, som nå jobber i sedelighetsavsnittet, en telefon fra Stephen Warrington. Han er en mann hun har hatt problemer med tidligere, etter at han for noen år siden begikk et overfall og etterpå søkte støtte hos North. Mannen har tydeligvis oppfattet North som sin allierte og vil ikke la henne være i fred. Verre blir det når han blir arrestert for å ha blottet seg for noen skolejenter like ved der hans døtre går på skole.

Basert på en sann historie
Forfatter og produsent Lynda La Plante avslører at "Trial and Retribution III" er basert på en sann historie hvor en person med en mental lidelse er sentral. Hun forteller:
- Problemene oppstod da jeg måtte kamuflere den virkelige forbrytelsen slik at ingen kunne bli gjenkjent. Det var først da jeg begynte å undersøke saken nærmere at jeg oppdaget at også andre forbrytelser er blitt begått av mennesker som lider av samme mentale lidelse, nemlig cyclothymia. Den arter seg som periodevis sykelige humørsvingninger - fra lette depresjoner til lett oppstemthet. Men mellom disse "berg og dalbane"-periodene kan personene fungere helt normalt i månedsvis. Derfor blir de sjelden oppfanget av helsevesenet slik at de kan få behandling.

Kriminaldrama i fire deler av Lynda La Plante
Originaltittel: Trial and Retribution III
Regi: Jo Johnson
I rollene: Kate Buffery, David Hayman, Richard E. Grant, Anthony Higgins
PressekontaktAnna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53