Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 26. februar 2000 kl 18.30 Smørøyet

Smørøyet (ttv)

NRK1 lørdag 26. februar kl 18.30
Smørøyet (8)

Tilde og Jens endelig på samme lag

Jens og Tilde bor fortsatt hos pappa, men nå kommer mamma snart hjem, og det er på høy tid synes de to søsknene. For pappa har fått seg ny kjæreste som ikke er videre populær hos dem.

I den siste episoden av \"Søsterns Verden\" som har gått som føljetong gjennom alle avsnittene av \"Smørøyet\" siden i høst, får vi se at Tilde og Jens omsider står sammen mot omverdenen.
Pappas nye kjæreste har nemlig en vanvittig irriterende sønn, og de allierer seg i kampen for å bli kvitt den forferdelige drittungen som plutselig og uforberedt har gjort sitt inntog i deres liv.

Om serien
Når man er 13 år, kan det ofte føles som om man lever i en helt annen verden enn foreldre og storesøsken. Jens (Nicolay Dahr) har en storesøster som driver med helt andre ting enn Jens. Hun vet for eksempel mye mer enn ham om festing, røyking, drikking, mensen, kviser, sommerjobber, det å henge på byen og ikke minst - kjærester. Det tror i alle fall Jens, men Mathilde - populært kalt Tilde (Lena Sandvand), er ikke så ivrig etter å fortelle den innpåslitne lillebroren sin om alt.
Hva gjør han da? Snoker, kanskje? Jens er ekspert på å finne ut interessante ting om søsteren, gjennom hennes skoledagbøker, tekstmeldinger og mail, og han lytter gjennom dørene. Samtidig er han en engstelig type, og han har en livlig fantasi hva angår søsteren. Han tror hun havner opp i all salgs trøbbel, og da må han inn å redde henne. Det er bare det at Jens så altfor ofte misforstår...

NRK1 lørdag kl 18.30

Egenprodusert barne- og ungdomsprogram
Manusforfatter \"Søsterns verden\": Stine Buer
Pressekontakt, Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf. 23 04 99 18