Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 17. august 2006 kl 23.15 Fienden sover

Dommedag, del II

Klarer Faris Al-Farik (Oded Fehr) å gjennomføre sin store mesterplan? Foto: Showtime.
Klarer Faris Al-Farik (Oded Fehr) å gjennomføre sin store mesterplan? Foto: Showtime.
Den eksplosive avslutningen av den spennende terrorserien "Fienden sover" inneholder mange overraskelser. Darwyn opererer helt på grensen av hva som er mulig i rollen som terrorist og FBI-agent. Tusenvis av liv står på spill.

Farik utløste en avlednings-eksplosjon ved lageret. Kaoset som fulgte gjorde at cellens egen varebil kunne komme ubemerket unna.

Lageret er nå omringet av politi og brannbiler. Darwyn klarer å snappe til seg Ilijas inngangsbillett til baseballstadionet. Den legger han inni Koranen sin, som en ledetråd for FBI.

Patrice Serxner innser at eksplosjonen var en avledningsmanøver og finner baseballbilletten. Det intense kappløpet er i gang for å få stoppet cellens angrep mot et av USAs mest tradisjonsrike sportsarenaer, Dodger stadion.

Om serien
Hva er en terrorist? Hvordan ser han ut? Kan det være naboen eller mannen i kassa på supermarkedet? Den nye spenningsserien "Fienden sover" er en uhyggelig realistisk beretning om en terroristenhet som planlegger et overraskelsesangrep på Los Angeles. Serien er i 10 deler.

FBI-spaneren Darwyn Al-Sayeeds mål er å ødelegge terroristgruppen innenfra. Det er en livsfarlig jobb.

Terrorgruppen består av:
1. Lederen Faris Al-Farik, en mann med ukjent bakgrunn men med mulig militærtrening.
2. Thomas Allen Emerson, en blond, gjennomsnittlig amerikansk mann oppvokst i California – også med mulig militærbakgrunn og opplæring.
3. Christian Aumont er en franskmann bosatt i USA og som jobber som bussjåfør på sightseeingbuss i Los Angeles.
4. Bosnieren Ilija mistet hele familien sin da de ble drept av ortodokse serbere og katolske kroater. Han har militærtrening og jobber som lærer på en videregående skole.


Amerikansk spenningsserie 2005
Produsent: Showtime
Originaltittel: Sleeper Cell (10 episoder)
Kveldens episode: Yomud Din
I rollene: Michael Ealy (Darwyn Al-Sayeed/Al-Hakim), Oded Fehr (Faris Al-Farik), Blake Shields (Thomas Allen Emerson), Alex Nesic (Christian Aumont), Henri Lubatti (Ilija), Melissa Sagemiller (Gayle Bishop).
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900