Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 15. desember 2005 kl 22.00 Niern: Mumford

Hva kreves av en psykolog?

Hva er viktigst – psykoanalyse etter boka eller menneskekunnskap? Den unge psykologen Mumford kan ingen formler og regler, men er stinn av praktisk kunnskap. Ikke uventet setter folk i den lille byen pris på Mumford, og pasientlisten vokser og vokser.

Pasientlisten inkluderer byens mer prominente borgere, og Mumford får også kjærligheten til å blomstre blant byens single personer. Men byen har allerede en psykolog, Ernest Delbanco, som mister pasientene sine til Mumford. Og Ernest begynner å stille spørsmål. Hvem er denne Mumford – og hvilke kvalifikasjoner har han?

Om filmen
"Mumford" er en feel good-komedie med handlingen lagt til en liten by. Loren Dean spiller hovedrollen som Mumford, og han er bare en av flere velvalgte skuespillere – et ensemble som fungerer godt sammen takket være den erfarne regissøren Lawrence Kasdan.

Filmen gjør flere uventede og vellykkede krumspring, som for eksempel et besøk innom tv-showet til Robert Stack, "Uløste mysterier".

Amerikansk romantisk komedie (1999)
Originaltittel: "Mumford"
Med Loren Dean (Mumford), Hope Davis (Sofie Crisp), Jason Lee (Skip Skipperton), Alfre Woodard (Lily), David Paymer (Dr. Ernest Delbanco), Ted Danson (Jeremy Brockett)
Regi: Lawrence Kasdan
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78