Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 14. februar 2001 kl 22.55 Drapsalarm

Drapsalarm (t)

NRK2 onsdag 14. februar kl 22.55
Drapsalarm (20:24)

Mord i videobutikk

Eieren av en videobutikk blir funnet drept på bakrommet. Mye tyder på at drapet er gjort som protest mot omsetningen av voldsvideoen \"Blood Heat\". Det har nemlig blitt arrangert demonstrasjoner i denne sakens anledning.

Men når Tessa og Steve går dypere inn i etterforskningen, finner de grunn til å rette mistanken også mot andre kanter. Blant annet synes en restaurantsjef å være litt uren i travet overfor de to detektivene. En lokal original har også hatt muligheter til å drepe på angitte tidspunkt.

Saken tar en overraskende vending i forbindelse med en brann i videobutikken. Mye tyder på at en viss person har søkt tilbake til åstedet.

Tessa er imidlertid fortsatt usikker på hvem som er den skyldige. Hun bruker sin kvinnelige intuisjon, og se så om ikke Tessa treffer blink når sannheten presses frem.

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK2 onsdag kl 22.55
Tidligere sendt NRK1 20.8.99

Originaltittel: Murder Call
Produskjon: Hal McElroy/Siuthern Star for Nine Network Australia
I rollene Lucy Bell, Peter Mochrie, Geoff Morell, Glenda Linscott, Jennifer Kent og Gary Day
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna-marie.normann@nrk.no)