Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 6. juli 2005 kl 23.25 Little Britain

Britisk Twin Peaks – med komisk fortegn

Komikerne David Walliams og Matt Lucas kaster et skjevt blikk over folk og steder i Storbritannia (Foto: BBC Three)
Komikerne David Walliams og Matt Lucas kaster et skjevt blikk over folk og steder i Storbritannia (Foto: BBC Three)
Little Britain er opprinnelig en svært populær radioserie som BBC nå har laget fjernsyn av. I åtte programmer inviteres seerne til å bli med på en ellevill oppdagerferd på de britiske øyer, hvor innbyggerne ikke er mindre elleville. Det sørger nemlig komikerne Matt Lucas og David Walliams for. Disse to spiller samtlige roller, og fortelleren Tom Baker er på plass med veltalende og innsiktsfulle kommentarer.

Vi blir med på en begivenhetsrik reise til det skotske høylandet, gjennom Wales og den rolige engelske landsbygda til de noe mindre rolige bydelene i de store byene. Og persongalleriet er mangfoldig. Her er et lite utvalg: Daffyd er den eneste homofile mannen i landsbyen – og sånn skal det også være hvis han får bestemme, tenåringen Gary har et usunt forhold til sin beste venns bestemor, Marjorie Dawes er en slankeekspert med tvilsomme metoder og skolejenta Vicky Pollard er alle læreres og sosialarbeideres skrekk.

Program 1
I byen Darkly Noone bor Vicky Pollard, en skrullete skolejente, som må forklare hvorfor hun ikke har skrevet stilen om Lord Kitchener. I nummer 10 Downing Street har statsminister Michael et møte med den kjekke nye finansråden Gregory Merchant, helt til den sjalu Sebastian avbryter idyllen. Transvestitten Emily søker ly for regnet i en landsens pub, og den gjerrige hypnotisøren Kenny Craig bruker kunnskapene sine for å sørge for at venninnen han er sammen med bestiller det billigste på menyen. Andy demonstrerer uvanlige ferdigheter for en som er bundet til rullestolen når Lou tar ham med til det lokale svømmebassenget.

Britisk komiserie (2003)
Produsert av BBC Three
Originaltittel: "Little Britain"
Med Matt Lucas, David Walliams, Tom Baker
Hjemmeside: http://www.bbc.co.uk/bbcthree/tv/littlebritain/index.shtml
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • http://www.bbc.co.uk/bbcthree/tv/littlebritain/index.shtml