Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. januar 2005 kl 19.55 Memo

Variert deltakerpanel

Programleder Ivar Dyrhaug og deltakerne Sarah Natasha Melbye og Bjarte Hjelmeland. (Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix)
Programleder Ivar Dyrhaug og deltakerne Sarah Natasha Melbye og Bjarte Hjelmeland. (Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix)
Det er klart for andre program av den musikalske spørreleken Memo med Ivar Dyrhaug. Deltakerne er Sarah Natasha Melbye, Bjarte Hjelmeland, Hannah Jønland og Rune Nilson.

På det ene laget stiller Melbye og Hjelmeland - det andre består av Jønland og Nilson. De skal boltre seg i morsomme oppgaver om de 50 årene med Eurosong som har passert.

I tillegg til det faste husbandet med Christin Bastiansen og Odd René Andersen i spissen, står Kvinner på randen for musikken i kveld. De fremfører sin versjon av Grand Prix-låten "I mitt liv".

Ukens MGP-artist
Popgruppa "Blissed" er satt sammen for årets Melodi Grand Prix- finale. Etter audition høsten 2004 kunne NRK velge på øverste hylle, og plukket fire ukjente sangsterke talenter til å fremføre et av finalens åtte bidrag; "You Are The One".

Medlemmene i "Blissed" har bred erfaring fra underholdningsbransjen. De ser på deltagelsen som et springbrett videre og ser ikke bort ifra at samarbeidet fortsetter med plateutgivelse og turné etter finalen.

Bidragets opphavsmenn, og kvinne, heter Mikael Gunnerås, Magdalena Lindström og Magnus Lindqvist. De debuterer i norsk Grand Prix-sammenheng, men har alikevel lang fartstid som låtskrivere og produsenter i nabolandet.

Blissed består av:
Marit Strømøy:
Marit er verdens eneste kvinnelige world-cupdeltager i Formel 2000. Sangkarrieren blir ivaretatt med jobben som syngende servitør på Wallmans Salonger i Oslo. Tidligere var hun også et av medlemmene MGP-gruppa "Charmed".

Marianne Solberg Follestad:
For tiden er hun med i Øyvind Blunck og Nils Vogts revy på Dizzie Showteater.
Akkurat som Marit har også Marianne bakgrunn fra Wallmans Salonger i Oslo. Hun var tidligere også med i Oslo Gospel Choir. I 2001 deltok Marianne i TV3-serien "Fame Factory".

Anthony Robinson:
Anthony er opprinnelig fra England, men flyttet til Norge for to år siden. Han har lang bakgrunn fra musikalscener i utlandet og her i Norge. For tiden jobber han med musikalen musikalen "Funny Girl" ved Den Nationale Scene i Bergen.

Kristian Hajdu:
Kristian jobber som sanger og bandmedlem ved siden av jobben som produksjonsleder innenfor tv- og filmproduksjon. Han har deltatt i MGP tidligere, men da som korist.


Om Memo
2005 er jubileumsår for Melodi Grand Prix. Sangkonkurransen fyller 50 år, og dette danner utgangspunktet for den musikalske spørreleken Memo.

I hvert program er det deltakerlag med kjendiser som skal svare på spørsmål av varierende vanskelighetsgrad om MGP.

Dessuten spiller kjente band og artister live i hvert program. Musikerne får i oppdrag å tolke MGP-låter, både norske og utenlandske, helt på sin egen måte. Span, Farmers Market, Thom Hell og Karin Park er blant dem som skal by på sine versjoner av noen av melodikonkurransens største hiter.

Memo har også sitt eget husband. Det består av kapellmester Steffen Isaksen, Christin Bastiansen og Odd René Andersen står for vokalen, Børre Flyen spiller trommer, Kjetil Dalland er på bass og Kjell Harald Litangen kontrollerer gitaren. Det er et nytt og spennende band som skal bringe god musikk ut til seerne.

Hvert program presenterer en eller flere av artistene som skal delta i den norske finalen av Melodi Grand Prix.

Egenprodusert musikkprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Kerstin Asplund
Pressekontakt: Sabine Skarstad, tlf 23 04 99 18/90 18 36 10
Les mer: www.nrk.no/underholdning


LENKER
  • www.nrk.no/underholdning