Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. september 2000 kl 23.15 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)


NRK1 lørdag 2. september kl 23.15
Med hjartet på rette staden (21)

Vonde krigsminner

Et eldre ektepar på vandrerferie, en ung tysker på leting etter sin fars grav og en lokal bråkmaker sørger for at Nick Rowan og de andre på Aidensfield politistasjon får nok å
gjøre i kveldens episode av \"Med hjartet på rette staden\".

Walter og Hilda er kommet tilbake til Aidensfield for femtiende gang for sin årlige vandrerferie. Walter er gretten og dagdrømmer om en tur på Orientekspressen i stedet for fjellturer, og han overrasker Hilda med å erklære at han har til hensikt å sitte og drikke på puben sammen med Greengrass i stedet for å gå tur.

Nick har nettopp løslatt Tyler, en bråkmaker og medlem av et lokalt hjelpekorps. Samtidig kommer en ung tysker, Dieter, til Aidensfield for å prøve å oppspore sin fars grav, og Nick tar Dieter med til graven. Dieters far var pilot i Luftwaffe, men sønnen vet ikke at før faren krasjet, slapp han en bombe nær Aidensfield som drepte Tylers foreldre. Landsbyen er delt i to når det gjelder synet på Dieters besøk. De eldre er fiendtlig innstilt til tyskerens nærvær, mens de yngre er mer fordomsfrie. Dieter og Tyler havner i tottene på hverandre på puben, og Nick må ordne opp.

Gravskjending
Nick drar til kirkegården for å se til Kates grav. Der møter han Dieter som er opprørt over at farens grav er blitt skjendet, og Blaketon gir Nick ordre om å finne ut hvem som står bak gravskjendingen.

Like etter blir Nick informert om at Walter er stukket av. Han har etterlatt seg et avskjedsbrev til Hilda og stjålet fem pund fra kassa på puben. En storstilt leteaksjon blir satt i gang. Dieter får ikke delta, men drar ut for å lete etter Walter på eget initiativ. I denne situasjonen blir Tyler med sin lokalkunnskap og erfaring fra hjelpearbeid en svært viktig person.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Men nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England og har hatt så mye som 17,7 millioner seere. Det gjør at serien er den mest sette dramaproduksjon på tv gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess.

NRK1 lørdag kl 23.15

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)