Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 25. mars 2001 kl 20.10 Lonely Planet: Brasil

Lonely Planet: Brasil (t)

NRK2 søndag 25. mars kl 20.10
Lonely Planet

Brasil på kryss og tvers

Den reisende programlederen Ian Wright fikk med seg det beste av Brasil på sitt omfattende besøk i landet.

Ian Wright starter Brasil- reisen i den nordøstlige delen av landet. Derfra bærer det innover i landet, hvor han blant annet besøker nasjonalparken Chapada Diamantina.

Han drar videre langs kysten, hvor han har et opphold hos en fiskerfamilie. Mektige Amazonas står til slutt som turens høydepunkt.

Om serien
Lonely Planet er et velkjent begrep for de reisevante. Reisebøkene fra all verdens land selger i milliontall til ryggsekkturister som ønsker seg tips om enkle og billige måter å ta seg frem i verden på. Også de prisbelønte tv-programmene gir nyttige tips og råd, og reisemålene blir samtidig presentert på en særegen og morsom måte av de unge reporterne. I dag er fjernsynsprogrammene like kjent som bøkene, og har anslagsvis 30 millioner seere. I Lonely Planet er koffert bannlyst. Det samme er tradisjonelle turistattraksjoner, overfylte strender, luksushoteller og guidede turer. Lonely Planets reportere tar oss med til stedene vi må utforske selv.

I løpet av serien guider fire unge mennesker oss gjennom Vietnam, Indonesia, Guatemala, Japan, Øst-Afrika og land i Stillehavet: Justine Shapiro, Andrew Daddo, Mark Crowdy og Ian Wright.


NRK2 søndag kl 20.10
Tidligere sendt 1996

Britisk produksjon
Originaltittel: Lonely Planet
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53 (anna- marie.normann@nrk.no)