Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. januar 2012 kl 21.10 Ei iskald verd

Vår


I andre episode av BBC-serien "Ei iskald verd" har våren kommet til Antarktis. Når sola viser seg etter å ha vært borte i fem måneder, vender livet tilbake til de magiske isområdene. Pingvinene begynner å bygge redene sine, og isbjørnene går på jakt med ungene mellom isflakene.

En endeløs strøm av sjøfugler ankommer øya South Georgia og slår seg ned sammen med albatross og kongepingviner som har vært her hele vinteren. Øya er en av de viktigste hekke- og yngleplassene i Antarktis. På strendene sloss sjøelefantene om plassen. Tilslutt ankommer adeliepingvinene, klare for å finne seg en partner.

Om serien
Svært få mennesker får se med egne øyne hva som skjuler seg i isen både i Arktis og Antarktis. I BBC-serien "En iskald verd" får vi oppleve de iskalde landskapene før de endrer seg for alltid. Opptakene er gjort under isen, høyt under en ulmende vulkan og tett på dyrene som lever i sin egen iskalde verden.

Reisen går til begge polene for å undersøke hva høyere temperaturer vil bety for folk og dyreliv som lever her, og hva det vil bety for resten av verden. I denne fantastiske naturserien i seks deler fra BBC kommer vi tett på dyrene som lever i polområdene, og vi får se eksempler på dyr som overlever mot alle odds.

Naturserie i seks deler fra BBC
Originaltittel: Frozen Planet
Produksjonsår: 2010
Norsk kommentar: Ola Bøe
Presseansvarlig: Irene Elisabeth Rossland, tlf: 988 20 309
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: info@nrk.no , tlf: 815 65 900