Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 5. februar 2007 kl 19.30 Puls

Kropp, mat og selvfølelse

Programleder Helene Sandvig. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Programleder Helene Sandvig. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Hvorfor spiser man mer enn man trenger for å stille sulten? I kveld snakker Elin Krüger og Jon Trygve Tollefsen om kropp, selvfølelse og trøstespising.

Elin og Jon Trygve er to av de medvirkende i serien "Bedre Puls". Begge to har hatt et anstrengt forhold til kroppen sin og har ofte tydd til trøstespising.
- Jeg spiste ofte fordi jeg var ulykkelig og ble ulykkelig fordi jeg spiste. Jeg hadde en kropp jeg avskydde, forteller John Trygve. Han var veldig tykk i ungdomstiden, men nå er det blitt bedre. Han føler seg mer selvsikker og har større grad av selvrespekt.

Elin skal gifte seg på St Hansaften. Da vil hun gjerne passe inn i brudekjolen og vil gjerne føle seg fornøyd med seg selv. - Kroppen min slik den er akkurat nå, er jeg ikke så glad i, forteller Elin.

Ingen av deltakerne i "Bedre Puls" ønsker å bli sylslanke, men de er inne i en utvikling som kan gi dem en kropp de kan bo bedre i og føle seg mer tilfreds med.

Bedre Puls
Jon Trygve (23), samboerparet Elin (30) og Åsmund (31), og Torunn (44) ønsker alle å komme i bedre form. De har til felles at de har et for stillesittende liv med ensidig og dårlig kosthold, og det er mange år som skiller mellom deres reelle og fysiske alder.

Gjennom et halvt år skal de få tett oppfølging med personlig trener og kostholdsekspert, og målet er å komme i bedre form, få større overskudd og økt livskvalitet og minske forskjellen mellom den reelle og den fysiske alderen deres. For øke sjansene til å lykkes har deltakerne også skaffet seg egne heiagjenger som enten består av kolleger eller venner.

Flermedial satsning
I tillegg til tv-sendingene kan du følge "Bedre Puls" på Puls sine nettsider. For det er nemlig ikke bare de fire vi ser på skjermen som har mulighet til å komme i bedre form. På nettsidene vil du finne tester og kostholds- og treningstips.

Puls-marsjen
I forbindelse med Bedre Puls på TV, arrangeres også Puls-marsjen på nettsidene, nrk.no/puls.

Ved å bli med i Puls-marsjen kan du få visualisert effekten av noe de fleste av oss gjør hver dag – nemlig å gå. Bruk en skritteller og registrer skrittene dine hos Bedre Puls på nett. Hvor langt du går, vil bli visualisert på et norgeskart. Vi starter på Nordkapp 8. januar, og avsluttes 30. april. Da kåres vinneren som får en reise til Roma i premie.

Egenprodusert magasinprogram fra NRK Fakta
Programleder: Helene Sandvig
Prosjektleder "Bedre Puls": Ida Scheie
Prosjektleder, Puls: Kjersti Mo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer