Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 20. mai 2000 kl 22.15 Fakta på lørdag: Russlands rikeste kvinner

Fakta på lørdag: Russlands rikeste kvinn


NRK1 lørdag 20. mai kl 22.15
Fakta på lørdag: Russlands rikeste kvinner

Voktes av væpnede menn

I løpet av de siste 20 årene er andelen av kvinner i ledende stillinger i Russland steget med 10 prosent. Hvert femte russiske selskap blir ledet av en kvinne. De utøver makt, tjener penger som gress og voktes av væpnede menn. De er forretningskvinner som i en mannsverden har bygget opp et nytt liv 10 år etter de politiske omveltningene i landet og som har skapt sine imperium ut av ingenting.

Det står ikke lenger en mann bak hver vellykkede kvinne. I kveldens Fakta på lørdag møter vi noen av Russlands rikeste og mest suksessfulle forretningskvinner i en stat som er bankerott og hvor mange er sultne. Vi følger blant andre 24 år gamle Ljudmila Kasijeva, rakettspesialist og industrimagnat, 37 år gamle Jelena Skrynnik som er doktor i medisin og leder av Russlands største leasingselskap og 35 år gamle Jelena Andrejeva, doktor i teknisk vitenskap og sjef for et av Russlands største sikkerhetsselskap.


De russiske forretningskvinnene er blonde, overdrevet sminket og smykker seg med diamanter. De drikker vodka med stil, liker å fortelle skitne historier og elsker dyre biler. De flytter millioner hver dag, og signerer gjerne avtaler når de er på jakt, i fasjonable, russiske bad eller i golfklubben.

Vi følger dem i arbeid, forretningsmøter og i fritid og får vite litt om hvordan denne nye generasjonen av selvstendige kvinner klarer å hevde seg i et knallhardt samfunn som styres av penger.

NRK1 lørdag kl 22.15

Bilde
I kveldens Fakta på lørdag møter vi noen av Russlands rikeste og mest velykkede forrretningskvinner. Blant dem er doktor i medisin og leder av Russlands største leasingselskap, Jelena Skrynnik (øverst f.v.), Jelena Andrejeva som er doktor i teknisk vitenskap og Ljudmila Kasijeva, rakettspesialist.

Tysk produksjon
Norsk kommentar ved Marit Christensen
Pressekontakt i Fakta/Innkjøp: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123