Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 7. februar 2006 kl 21.55 Lov og orden: New York

Se opp for bagasje

Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i
Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og Alex Eames (Kathryn Erbe) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
Goren og Eames må etterforske drapet på en kvinne med ansvaret for bagasje-avdelingen i et amerikansk flyselskap.

Jenny Sullivan går helt tydelig på tå hev. I det siste har den minste ting fått henne til å hoppe i været. En dag da hun har trøbbel med bilen, er hun ekstra oppskjørtet. Vel framme på jobben ringer mobiltelefonen hennes i ett sett og hun bruker kjeft på alle i bagasjeavdelingen.

Samme dag på vei hjem fra jobben bryter bilen helt sammen. Jenny Sullivan får svingt inn på en øde sidevei. Der blir bilen og føreren senere funnet. Det sitter ingen i kupeen, men i bagasjerommet ligger Sullivan ihjelslått.

Trakassert
Goren og Eames finner ut at Jenny Sullivan ble trakassert på arbeidsplassen. Garderobedøren var tagget ned, og en dag hadde noen moret seg med å plassere en massasjestav i førersetet på bilen hennes.

Et mulig spor i saken dukker opp da det viser seg at noen har puttet en bordtennisball på bensintanken i Sullivans bil. Resultatet er at motoren bare får bensin ved stopp- og start-kjøring i bysonene, men får kuttet bensintilførselen ute på landeveien.

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Baggage"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57