Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. oktober 2003 kl 18.30 SMS

Det ville vesten i Oslo øst

Ellen (Kristin Rodin), Ophelia (Elsa Lystad) og Halvorsen (Jacob Løvenskiold) slår seg sammen for å redde en truet indianerstamme, i  ungdomsserien
Ellen (Kristin Rodin), Ophelia (Elsa Lystad) og Halvorsen (Jacob Løvenskiold) slår seg sammen for å redde en truet indianerstamme, i ungdomsserien "SMS" (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Visste du at det finnes en hemmelig indianerstamme på Grünerløkka i Oslo? Nå trues Teton-Dakota-Akerselvastammen av en sleip entreprenør som vil bygge høyhus på territoriet deres.

Dette er utgangspunktet for den fantastiske historien "SMS", som står for "Sju magiske sirkler". Serien markerer barnetimebokas 50-årsjubileum i høst, og er basert på barnetimeboka "UGH!" fra 2001. Jo Nesbø skrev 1. kapittel, og 70 barn diktet så videre på historien.

Kamp for indianere
I en serie fylt av spenning, eventyr og mye humor følger vi de to vennene Ellen og Halvorsen som sammen med parykkdamen Ophelia tar opp kampen for å redde den truede indianerstammen.

De står overfor en hensynsløs skurk som går under navnet Gallesten. Han har planer om å bygge høyhus ved Akerselva og får hjelp av sin medsammensvorne, Jimmy, og en korrupt bygningssjef til å fordrive indianerne.

Vennskap
Ellen blir kjent med Halvorsen da hun flytter til Oslo sammen med moren sin. Halvorsen er en rolig og litt ensom gutt som liker å lese bøker. Hans beste venn er tørrpinnen og bibliotekaren Morten.

Morten og Ellens mor blir etter hvert gode venner, men de aner lite om magien som tar barna inn i en ukjent og farlig verden.

Kjente skuespillere
Hovedrollene som Ellen og Halvorsen spilles av debutantene Kristin Rodin og Jacob Løvenskiold. Vi møter også Kåre Conradi (Morten), Gjertrud Jynge (mor til Ellen), Elsa Lystad (Ophelia) og Kristopher Schau (Jimmy). Paul Ottar Haga spiller indianerhøvdingen Ole Bull, og Eindride Eidsvoll har rollen som bygningssjefen. I øvrige roller møter vi Christian Pettersen Lains som Ørneøye og Morten Holmen Jensen som Roger Roger.

Regien er ved Ingrid Hafstad, som også har skrevet manus i samarbeid med med Bernt Børresen. Serien er i seks deler og skal gå hver lørdag klokken.

Egenprodusert dramaserie
I rollene: Kristin Rodin, Jacob Løvenskiold, Elsa Lystad, Kåre Conradi, Kristopher Schau, Terje Strømdahl, Bjarte Hjelmeland, Paul Ottar Haga m.fl
Prosjektleder: Kirsti Holm-Blad
Kontaktperson i Barne- og ungdomsavdelingen: Ingrid Hafstad 23 04 77 32/992 51195
Pressekontakt: Elisabeth Burø, 23 04 98 32/93 04 66 97