Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 24. mai 2003 kl 19.55 Hvilket liv!

Janey flytter hjemmefra

Ekteparet Ben og Susan Harper (Robert Lindsay og Zoë Wanamaker)
Ekteparet Ben og Susan Harper (Robert Lindsay og Zoë Wanamaker)
Tenåringsdatteren Janey flytter hjemmefra, og familiens bekymring gjelder ikke Janey – men hvem som skal overta rommet hennes.

Janey skal studere ved universitetet, og pappa Harper er ikke sen om å fjerne ethvert spor etter datteren på rommet hennes, samt bilbanen som sønnen Nick har montert der. Ben Harper gjør krav på å ha et hobbyrom. Ulikt sin mann savner Susan Janey, og ringer henne i ett sett. Det at Nick har fått seg jobb på det lokale supermarkedet betyr ikke stort, det er datteren sin Susan er opptatt av.

Nick på sin side vil gjerne gjøre en god jobb på super’n, og øver seg på å prise varer hjemme. Han setter priser på nesten alt i huset, inkludert faren og broren sin. Til tross for store anstrengelser går jobben i vasken – og familen Harper står igjen med tunfisk til en verdi av 1.694 pund, samt en politianmeldelse på familiens overhode, den hardt prøvede tannlegen Ben Harper.

Om serien
I denne britiske situasjonskomedien, produsert av BBC, møter vi familien Harper: mor, far og tre barn – kort sagt en helt vanlig familie. Men deres tilværelse virker likevel som en psykologisk geriljakrig…

Ben Harper er tannlege, og mener fra tid til annen at det å leve i en moderne familie er like morsomt som å trekke ut tenner på folk. Med en rappkjeftet rødtopp av en kone, Susan, og tenåringene Nick og Janey, samt "attpåklatten" Michael i huset, står prøvelsene i kø hjemme hos Harpers. Og det er ikke fritt for at problemene også forplanter seg til tannlegekontoret.

Serien gikk på NRK1 også i fjor sommer (2002), og fortsetter nå med nye episoder.

Britisk situasjonskomedie, serie 3
Originaltittel: "My Family"
Regi: Dewi Humphreys
I rollene: Robert Lindsay (Ben), Zoë Wanamaker (Susan), Kris Marshall (Nick), Daniela Denby-Ashe (Janey) og Gabriel Thomson (Michael).
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 ()