Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 6. desember 2004 kl 21.30 Det svakeste ledd

Hvem ler sist?

Er Tor Egil Kaasa like rak i ryggen etter noen runder med Det svakeste ledd? (Foto: Ole Kaland, NRK)
Er Tor Egil Kaasa like rak i ryggen etter noen runder med Det svakeste ledd? (Foto: Ole Kaland, NRK)
Det er klart for sesongavslutning av Det svakeste ledd. Som vanlig skal åtte deltagere i ilden, men kun èn blir stående igjen til slutt som det sterkeste leddet. Vedkommende får æren av å runde av denne sesongens femtende og siste program.

Statistikken taler sitt tydelige språk: Det er tøft å være deltager i Det svakeste ledd. Kun èn av åtte får belønning for strevet, resten blir bare en erfaring rikere. I denne sesongens siste program står fire kvinner og fire menn klare til å få testet sine allmennkunnskaper. De må svare raskt og presist, tenke taktisk og håpe på litt flaks.

De siste åtte deltagerne er: Pål Gjertsen og Tor Egil Kaasa fra Oslo, Christin Dammen, Tina Nørbech Bugge og Anne Cath Meese fra Trondheim, Brage Nordgård fra Bergen og Unni Sivertsen fra Stavanger. Norges mer landlige distrikter er representert ved Johnny Åsen fra Myre i Nordland.

Om serien
I Det svakeste ledd konkurrerer åtte deltagere om å vinne penger. Konkurransen er delt inn i runder, og etter hver runde stemmer deltagerne over hvem de mener er det svakeste ledd. Personen som får flest stemmer må forlate konkurransen. Til slutt er det to igjen i en finale. Vinneren får alle pengene de har klart å samle, taperne ingenting.

Deltagerne må selvsagt kunne svare på vanskelige spørsmål, håndtere tidspress og krav om prestasjoner fra de man spiller sammen med. Men i tillegg bør de være forberedt på svært direkte evalueringer av innsatsen.

- Det er utrolig at så mange nordmenn frivillig melder seg på til en omgang verbal juling, sier programleder Anne Grosvold.


Produsert av NRK Underholdning (2004)
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Åse Marie Bendiksen
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79,