Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. november 2003 kl 16.00 Megafon: En verden av musikk

Møte med norske musikere

Følg med Leif Ove Andsnes på turné i USA og Canada. (Foto: Tim Richmond, EMI )
Følg med Leif Ove Andsnes på turné i USA og Canada. (Foto: Tim Richmond, EMI )
Leif Ove Andsnes er førstemann ut i en ny musikkprogramserie, "Megafon". I løpet av fire uker får fire kjente kunstnere – Lars Lillo-Stenberg, Nils Petter Molvær, Solveig Kringlebotn foruten Andsnes – hver sin time søndag ettermiddag.

Som listen av artister antyder, blir det spennende utflukter innen ulike musikkgenrer. Ifølge NRKs kulturavdeling blir "Megafon" et nyskapende, humoristisk, dannet, innsiktsfullt musikk- og dokumentarprogram.

Turné USA – Canada
I første sending drar vi til USA og Canada, på turné med Leif Ove Andsnes og Det Norske Kammerorkester.

Vi får innblikk i arbeidsdagen til en musiker på internasjonalt nivå, blant annet med prøver sammen med orkestret, på konserter i Oslo og Sandefjord, plateinnspilling og turnéliv i Nord-Amerika.

Klassisk vs. pop
Vi hører om slitet, frustrasjonene, skuffelsene og gleden som ligger bak hvert av verkene vi stifter bekjentskap med i programmet. Hva mener solisten om den klassiske musikkens framtid? Andsnes gir til gode sine tanker om konkurransen fra pop- og rockindustrien.

Blant annet framfører han og orkestret tre pianokonserter – to av Mozart (nr. 9 og 20) og en av Haydn (nr. 18) – som vi får utdrag av i løpet av sendingen.

Egenproduksjon ved NRK Kultur
Prosjektleder: Ida Simonsen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57