Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 15. april 2003 kl 17.15 Da Capo

Åse Kleveland er hedersgjest

Fra v: Vidar Lønn-Arnesen, Sten Nilsson, Åse Kleveland, Stephan Barratt-Due og Gunvor Hals (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Fra v: Vidar Lønn-Arnesen, Sten Nilsson, Åse Kleveland, Stephan Barratt-Due og Gunvor Hals (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Ukas program ble første gang sendt 16. mars 1999, to dager før Åse Kleveland fylte 50 år. Hun var selvsagt hedersgjest i Da Capo den gangen. I tillegg møter vi Sten Nilsson og Stephan Barratt-Due.

Tidligere kulturminister, visesanger, programleder, fagforeningsleder og nå filmsjef i Sverige, Åse Kleveland, blir feiret i dette programmet. Hun ble født i Stockholm i 1949, og begynte allerede som 12-åring å spille gitar og synge viser offentlig. I 1966 representerte hun Norge i den internasjonal finalen i Melodi Grand Prix med melodien "Intet er nytt under solen". Åse kom på en imponerende tredjeplass blant 18 konkurrerende land.

I 1986 deltok hun også i Melodi Grand Prix, denne gangen som en feiende flott programleder for årets internasjonale finale, som fant sted i Bergen. I årene 1977-80 var hun medlem av gruppen "Ballade!" sammen med Birgitte Grimstad, Lillebjørn Nilsen og Lars Klevstrand.

Åse Kleveland er opptatt av både politikk og kultur, og i programmet deler hun noen av tankene sine med seerne. Hun synger også visen "Billedvev".

Sten Nilsson og Stephan Barratt-Due
Den svenske duoen "Sten & Stanley" var svært populær i Norge på 60- og 70-tallet, og vi får høre Sten Nilsson synge "Vintergatan" av Jules Sylvain, en klassiker som Sven Olof Sandberg i sin tid gjorde kjent i hele Skandinavia.

Fiolinisten Stephan Barratt-Due bidrar med vakker og stemningsfull musikk, og siden påsken er rett rundt hjørnet, blir det "Easter Parade" i norsk versjon i allsangen.

Egenprodusert underholdning fra 1999
Programledere Vidar Lønn-Arnesen og Gunvor Hals
Prosjektleder Eva Marie Gransæter
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83