Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 11. september 2012 kl 19.45 Ut på tur til Dovrefjell

Bygutt på hesteryggen


Hanne Aass vil finne ut om det er mulig å forvandle en 10 år gammel playstation-bygutt til vaskekte cowboy og naturfreak i løpet av en uke.

Programlederen tar med sin egen sønn på en eventyrlig ridetur gjennom Dovrefjell, og det skjer faktisk noe i møte med digre berg, endeløse vidder og stupbratte juv.

Dataspill eller hest og vill natur
Mons er ikke så veldig annerledes enn gutter flest. Når skole og lekser er unnagjort, brukes det meste av fritiden på fotball og dataspill. Men mamma fortviler. Hun har 13 års fartstid i Ut i naturen-redaksjonen, naturfaglig utdannelse og elsker å ferdes i skog og mark. Hun skulle så inderlig ønske at naturinteressen kunne smitte over på sønnen. Nå har hun bestemt seg for å gjøre et siste forsøk, og tar med Mons på en syv dagers tur over Dovrefjell. Her skal han få oppleve naturen på nært hold, på dagen fra hesteryggen, om natten i lavvo.

Fra skog til fjell og vidde
Turen starter i frodig fjellbjørkeskog fra gården Kvistli i Folldal til første overnatting på gården Fallet. Dagen etter bærer det opp i snaufjellet til Breisjøseter, før turen igjen går ned til kulturlandskapet ved Atnbrua. Vegen tilbake går mer eller mindre langs Rondanes nasjonale turistveg til overnatting i lavvo på Gammelgården og siste natta i lavvo på Tollevshaugen. Og nesten hele turen ligger motivet for Solbergs maleri "Vinternatt i Rondane" som en massiv kulisse i horisonten.

Egenproduksjon, 2012.
Produksjonsleder: Bjørg Langeland, Bjorg.Langeland@nrk.no tlf 93496759
Programleder: Hanne Aass, Hanne.Aass@nrk.no tlf 97110634
Kontaktadresse for presse presse@nrk.no, tlf 414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900