Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 27. desember 2000 kl 22.45 Drapsalarm

Drapsalarm (t)

NRK2 onsdag 27. desember kl 22.45
Drapsalarm (13:24)

Hvem drepte Julia?

Julia Halliday inviterer noen av sine beste venner til en weekend på fjellet. Ved ankomsten finner de ikke vertinnen. Forklaringen fremgår av et videoopptak av Julia der hun forteller at hun på dette tidspunktet nok er død.

Med andre ord, en nokså sjokkerende velkomsthilsen. Videoen inneholder også et muntlig formulert testamente til datteren, Shari. Så skulle vel alt tyde på at her foreligger et tragisk selvmord? Ble Julias forretningsproblemer og angst for skandale ble for mye for henne?

Så enkelt er det nok ikke. Steve og Tessa konstaterer snart at en rekke ting kan tyde på noe helt annet. Blant annet finner de Julias ferdig pakkede koffert. Hvilken selvmorder ordner med bagasje før de tar farvel med livet?

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK2 onsdag kl 22.45
Tidligere sendt NRK1 2.7..99

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Murder Call
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 46 (anna- marie.normann@nrk.no)