Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 18. juli 1999 kl 21.45 Rødt og sort

Rødt og sort (t)


NRK1 søndag 18. juli kl 21.45
Rødt og sort (4:4)

Døden og kjærligheten

Julien, en sjarmerende ung mann, fikk jobb som huslærer hos familien R?nal, og etter en stund forførte han husfruen. Hun på sin side blir først glødende opptatt av sin elsker, men da han senere skal gifte seg med Mathilde de la Mole, lager hun bare djevelskap for ham.
Etter et heftig oppgjør med Madam de R?nal blir Julien anklaget for drap og kastet i fengsel. I glødende trass vil han ikke inngå kompromisser for å redde nakken. Han fører også sin egen sak for tribunalet, der han blant annet retter harde skyts mot det dekadente borgerskapet.
Det skjebnetunge dramaet finner sin franske avslutning i kveldens episode. Vi skal ikke røpe hva som skjer med hovedpersonene, men forsikre at begeret med liv, død og kjærlighet blir fylt, og vel så det!

Om serien
\"Rødt og sort\" er bygget på den verdensberømte romanen \"Le Rouge et le Noir\" skrevet av den franske forfatteren Henri Stendhal (1783-1842) og utgitt i 1830. \"Rødt og sort\" er romanen om den unge huslæreren Julien Sorel og hans to kjærlighetshistorier.
Hans beskjedne herkomst hindrer ikke den unge Julien i å ha en stor sosial ærgjerrighet. Han vil opp og frem, og mobiliserer all stolthet og handlekraft for å nå sine mål. Julien er barn av Napoleonstiden, men er utestengt fra krigerveien frem til fremgang og ære, (\"den røde\" veien). Han går derfor kirkens vei (\"den sorte\" vei).

NRK1 søndag kl. 21.45

Bilde (via Scanpix/Internett)
Julien går en tung skjebne i møte med hevet hode.

Fransk serie i fire deler basert på boken \"Le Rouge et le Noir\"
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
I rollene: Caroline Bouquet, Kim Rossi Stuart, Bernard Verley, Judith Godreche, Claude Rich