Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 21. mars 2012 kl 19.45 Underveis

Bjørgs drøm


Bjørg Thorhallsdottir har gjort helt bevisste valg og lever et liv som kunstner og forfatter. Nå vil hun inspirere flere til å følge drømmen sin fullt ut.

Bjørg er kvinnen bak "Hjertefred"-bevegelsen. I denne utgaven av "Underveis" er hun på tur til Spania og Barcelona for å jobbe videre med sine karakteristiske bilder. Mange av dem viser menneske på et stupebrett, som for Bjørg er et symbol på drømmene og det å tørre å hoppe. - De fleste står på stupebrettet hele livet og tør ikke følge drømmene sine, sier hun.

Modig
Bjørg Thorhallsdottir snakker mye om mot og det å tørre. Hun tror alle har en drøm som venter på å bli forløst. For henne har det resultert i bøker og kunstverk som er etterspurt og utstilt i både inn- og utland.

Om serien
I NRKs livssynsprogram "Underveis" møter vi mennesker som forteller om sine valg og verdier, og om hvordan det har påvirket livene deres. Det betyr at det like gjerne kan være et valg man har tatt om hvordan man vil bo eller leve, som et religiøst ståsted.

Hvert program starter med mennesker som forteller om sine livsvalg. Programleder Henriette Louise Krogness tar så temaet videre med en gjest i etterkant.

Produsert av NRK, Dokumentar og Samfunn (2012) for NRK Temaredaksjonen.
Programleder: Henriette Louise Krogness.
Pressekontakt: Aesha Ullah, mobil: 41 41 46 53.
TV-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 815 65 900.