Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 8. desember 2009 kl 20.10 Ei rituell verd

Europa

Pete gjenoppdager kristendommen i Europa. Her på
Pete gjenoppdager kristendommen i Europa. Her på "Korshøyden" i Siauliai i Litauen. (Foto: BBC Worldwide)
Når Pete vender tilbake til sitt eget kontinent, oppdager han en rekke uventede ritualer og sekter. Blant annet et underjordisk New Age tempel i Italia og sjamaner i Norge.

Han oppdager også en mørkere side av den europeiske kirkehistorien i Europa. Det blir vanskelig og påtrengende for Pete å forholde seg til at hans eget kirkesamfunn var ansvarlig for intorleranse, forfølgelser og menneskers død.

Med alt han har sett og opplevd på sin lange reise, og med vissheten om sin egen historie, står det åpent hvordan han selv skal tilpasse seg sin egen menighet når han kommer hjem.

Om serien
Hver dag utfører mennesker på kloden en eller annen seremoni; det være seg bisarre, farlige eller sjokkerende ritualer. Nå er disse dokumentert av BBC i en serie som viser hvor langt vi går for å komme i kontakt med jordens og åndenes usynlige krefter.

Presten Peter Owen Jones har reist jorden rundt for å prøve å forstå menneskehetens fasinasjon for det hellige. Som anglikansk prest ble han både overrasket og provosert, men fikk også utvidet sine kunnskaper om de over 80 ulike ritualene han var vitne til.

Britisk dokumentarserie i 8 deler
Originaltittel: Rituals
Produksjon: BBC / Travel Channel co-production
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside