Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. juni 2007 kl 19.30 Grønn glede

En hage som gir vann i munnen

Å drive fram en urtehage er både spennende og morsomt (Foto: NRK)
Å drive fram en urtehage er både spennende og morsomt (Foto: NRK)
Tenk deg å bli møtt av duften av salvie, og smake på både mynte og jordbær før du parkerer ved middagsbordet. En liten forrett du kan knipe med deg i full fart. Og ingenting smaker bedre enn eggerøre med egen gressløk, eller ørret med buken full av din egen dill og bjørnerot.

- Jeg jobber med å lage meg min egen urte- og grønnsakshage, og akkurat nå er det ingenting som er mer morsomt og spennende, sier programleder Mette Stensholt Schau. Nå har jeg en rabarbra som er like høy som meg, en spansk kjørvel som jeg ikke helt vet hva jeg skal bruke til, men som er vakker å se på – og så er det kommet blomster på jordbærene. Hver dag er det noe nytt å se. Det første potetriset har kikket opp, jeg er mer skeptisk til om jeg får til maisen. Men det er første gangen, så jeg lærer vel av et mislykket prosjekt også, sier Mette med et smil.

I tillegg har Mette og hennes hagevenner besøkt en balkong i Molde, som bugner av hageglede. Så det er ikke alltid størrelsen det kommer an på…

Om serien
Grønn glede er tilbake, og da er sommeren i gang. Gartner Dag Arneson og programleder Mette Stensholt Schau tilbringer sin sjette sommer sammen ute i det grønne. Det nye i årets utgave er at de to har tatt på seg å gjøre en sørgelig hage om til en oase.

Program fra Naturredaksjonen, NRK Hordaland (2007)
Programleder: Mette Stensholt Schau, tlf: 41 10 51 45
Redaktør: Terje Dale, tlf: 91 53 24 30
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no


LENKER
  • Les mer